Cari di sini

iklan

Tuesday, 17 September 2013

Sirap Lama Tukar Sirap Baru....

Perkongsian kali ini lebih kepada catatan sendiri.

Sepanjang hidup dan membesar dengan keluarga di kampung, saya selalu diperkenalkan dan selalu terbiasa guna Sirap rose atau apa saja sirap yang berjenama KH Double lion. Mak gunakan di rumah untuk minuman dan untuk masakan juga dari jenama yang sama.

Bes Minuman Berperisa Double Lion
Sirap keluaran KH Double Lion


Tapi bila membesar sendiri, mula pandai hidup berdikari dengan kawan-kawan, Macam-macam jenama sirap dan kordial yang sudah dijumpai. Hampir melupakan jenama lama yang sedap dan terjamin.

Antara jenama sirap yang ada sekarang macam-macam jenama tetapi botol hampir-hampir sama, label juga seakan-akan menjadikan kita keliru untuk buat pilihan. Maka pilihan yang paling tepat waktu itu adalah yang mana lebih murah yang akan dipilih.

Apa yang nak diceritakan di sini  lebih kepada berbalik pada entri yang lepas yang mana kalau anda ingat entri saya berkenaan Resepi Sirap laici. Ingat bukan?

Antara sirap ini kadang-kadang ada kualiti yang tidak bagus dan tidak tahan lama walaupun tempoh luput masih panjang. Kadang bau nya saja membuatkan kita rasa mual.

Sekarang pula, saya diperkenalkan oleh seorang kawan, lebih kurang kakak angkat, sirap yang biasa dia guna dan sangat sedap. Bagi saya Ok lah, dah buat resepi sirap laici tu, dan rasa sedap juga.Jadi ucapkan selamat tinggal sirap yang lama, sila masuk ke dalam tong sampah.Kita guna sirap yang baru.Sekian.


Jom beriklan di sini :   SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : 
http://zailabinimdae.blogspot.com/2013/08/iklankan-produk-servis-di-rangkaian.html

Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini :  
Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi pada harga borong di sini :  Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini : 
Akademi Bekerja Di Rumah

Untuk yang berminat mendaftar belajar kelas asas blog & fanpage, hubungi melalui :

Email : wanr82@yahoo.com
Sms/whats app :
010-9336935
Facebook :
Wan Rokiah