Jumlah Pengunjung

Cari di sini

iklan

Wednesday, 22 May 2019

Motivasi untuk terus bertindak

Assalamualaikum w.b.t,

Adat la kan manusia ada masa turun dan ada masa naik memuncak semangat dalam diri. Jadi kita kena pandai seimbangkan diri dalam apa jua keadaan.

Itu yang sangat penting dalam kehidupan kita. Kena pandai susun atur, kena pandai counter balik perasaan sebab kuatnya kita disebabkan perasaan dalaman kita dan bukan sebab badan saja yang kuat. Emosi dan perasaan dalaman tu yang lebin penting.




Sekadar ulang tayang untuk naikkan balik motivasi dalam diri

Sunday, 19 May 2019

Periuk Noxxa dan Bonus

Assalamualaikum w.b.t 

Jom belajar bagaimana nak dapat duit dalam Bisnes ini sebagai bonus
Untung runcit mana-mana Bisnes pun dah biasa kan
Kalau dapat RM500 tambahan dari gaji biasa, seronok tak
Alhamdulillah mesti seronok kan

Kalau dapat tambahan RM50 sebulan pun dah Ok
Tapi kalau boleh dapat RM5000 sebulan Kenapa tidak
Buat buat dan terus buat
Fokus pada yang satu

Hari ini ikut saya belajar
Esok esok sendiri boleh buat

Suami dah siap pesan
Sebelum g kelas, Pastikan siap masak untuk anak yang tak posa
Risau betul dia
Duk bajet mama 1 hari hadir kelas
Padahal 2 jam setengah saja pun eh

Jadi mama masak sup ayam bubur nasi
Dua dua pakai Noxxa
1 tekan saja podrige dan dia auto
1 lagi tekan HP10 untuk masak sup ayam
Mudah je, buh bahan tekan tekan dan tinggal p solat subuh
Belum siap solat, dah siap dah masakan keduanya
Mudah ke mudah

Mohon sahabat positif saya doakan suami saya mengikut juga hadir ke kelas untuk belajar
Bulan puasa, duk dalam majlis ilmu berganda weh pahala dan amalnya
Setakat ini dia izinkan pun saya dah syukur
Tapi cam biasa lah Kalau sama sama buat itu lebih baik
Lebih cepat kejayaan itu muncul
Bukti dah banyak depan mata
Ikut saja

Bagi yang nak beli dan tercari skim mudah nak dapatkan PC noxxa
Meh la pm tepi
Ramai yang duk nak Tapi duk nak saja tanpa bagitau saya kata nak
Tak dapat tolong ler kita
Kena Bagitau nak
Jadi amek๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

Nak kutu serendah RM100 pun kita boleh wat kira
Janji ia dapat bantu anda
Anda dapat guna periuk hebat
Boleh Jimat masa masak
Jimat lektrik (mama dekut bab neh)
Jadi apa tunggu nya
Sambar ler
Jangan Malu malu

Dengan pelanggan yang datang pick up PC dengan motor saja 

Pelbagai fungsi ditambah baik dari yang lama

Cantik menawan meletops si Noxxa baru

Saturday, 11 May 2019

Promosi Iron Philips

Assalamualaikum w.b.t,

Kembali lagi promosi Iron Philips bermula 15hb Mei

Dapat tebus sabun cecair RM55 dengan harga RM5 saja

Memang mengancam dapat FREE ironboard



IRON PHILIPS AMWAY

Ciri ciri iron
Model terbaru GC8755

๐ŸŽ€ Silent Steam
...
๐ŸŽ€ Tangki utk isi air lebih besar (1.8L)dan x perlu dikeluarkan dr main body utk refill air

๐ŸŽ€Tak perlu set jenis kain or brape thp kepanasan iron..(semuanya auto detect)kerana ia mempunyai advanced smart control processor..

๐ŸŽ€.cara utk refill air lbh mudah..(hanya perlu tambh air dlm jug y disediakan dan tuang dlm tangki air)

๐ŸŽ€Boleh refill air bila bila masa

๐ŸŽ€Ada cord storage

๐ŸŽ€ Takkan terbakar atau merosakkan pakaian
๐ŸŽ€Boleh guna scara menegak atau melintang

๐ŸŽ€Jimat masa tenaga dan eletrik sebab boleh gosok sekaligus atas bawah

๐ŸŽ€Kain boleh gosok 4 lapis sekaligus๐Ÿ‘”

๐ŸŽ€ Sehelai kain tak sampai 1 minit

๐ŸŽ€ Up to 5.6 bar Pressure.

๐ŸŽ€Ada safety lock. Tak mudah jatuh

๐ŸŽ€And paling terbaik kalau lupa off iron niy ade auto off
Utk elak pembaziran or elak kebakaran ๐Ÿ™…๐Ÿผ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ⚡

⏬⏬⏬
www.wasap.my/60109336935 /ironphillips

Friday, 10 May 2019

Jus Kordial Vergold jualan kita

Assalamualaikum w.b.t,

Benda mudah kan
Semua orang pun Minum melainkan yang memang tak reti Minum air manis.

Kita jual kordial ini untuk mudahkan suri bancuh air untuk ahli keluarga dan tetamu yang datang bertandang di rumah musim raya Nanti. Semasa berbuka puasa pun boleh. Mudah saja. Campur Ais dan air cukup sedia untuk diminum.







Pelbagai harga dan rasa. 

Boleh terus wasap atau call kita untuk order 0109336935

Monday, 29 April 2019

Kenapa Artistry?

Assalamualaikum w.b.t,

Sejak 2016 kita dah mula kenal dan tertarik untuk guna. Kita join kelas dan belajar terus beli produk sebab memang ada kesedaran untuk menjaga kesihatan kulit wajah.

Jadi Kenapa kita pilih Artistry
Di sini ada jawapannya.
















Saturday, 27 April 2019

Ubat Gigi Glister

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat berhujung minggu, Saya nak kongsi mengenai ubat gigi glister.

Menambah mineral dalam gigi kita

Ubat gigi Glister sangat menjimatkan 


Ayat ayat di bawah adalah ayat iklan ubat gigi glister dari kawan kita yang diiklan di laman Facebook.

Dah gaji tu,invest la sikit untuk kesihatan gigi.(eh sibuk pulak kita dengan gaji orang)..Hihiii..

Saya sendiri nak review Glister ni,lebih kurang 2-3 bulan saya guna.Saya sukakan rasanya yang tidak terlalu pedas,dan tak manis seperti brand xxx.Kalau gosok gigi lama-lama pun rasa rileks jer.

Glister ni juga menghilangkan bau mulut dengan cepat tau.Kalau nak gosok gigi guna Glister,picit sedikit sahaja,tak perlu picit sampai penuh berus gigi.Walaupun guna Glister sebesar biji kacang,ianya mampu membersihkan gigi.Doktor gigi pun guna tau. Nama doktor gigi tersebut adalah Dr Hilna dan Dr Azilia.

Glister juga selamat untuk kanak-kanak.Ia bebas dari bahan kimia berbahaya.

Jangan lah pula tanya ubat gigi ni lulus kkm ke tak ya. Kalau beli di Tesco,Aeon Big atau kedai runcit Pak Ma'un pon uols tak tanya pon kan..Hihiii..

Jom grab 1 Glister today!

Boleh terus hubungi saya 0109336935.
Bagi yang berada di Bandar Baru Bangi, boleh dapatkan terus dengan saya ya.

Thursday, 25 April 2019

Sistem Perawat Air E spring

Assalamualaikum w.b.t

Jom ambil tau apa itu E spring

Sedang promosi

๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ขMengapa E Spring terbaik utk anda?

๐Ÿ“ŒeSpring merupakan jenama penapis air di rumah no 1 di dunia dr segi jualan mengikut perkiraan tahun 2014.

๐Ÿ“ŒKelebihan eSpring adalah mengekalkan mineral dlm minuman pada masa sama menuras bahan cemar, virus dan bakteria (lebih 140 bahan cemar penyebab penyakit).

๐Ÿ“ŒFilter organik dr tempurung kelapa yg diproses menjd carbon aktif yg dimampatkan. Dpt menapis bahan cemar & menyekat bahan2 cemar organik.

๐Ÿ“ŒLampu UV tanpa wayar (UV sebyk 40 mJ/sm2)  dpt memandulkan virus dan bakteria menjadikan air selamat bersih dan sihat utk di minum.

๐Ÿ“ŒDgn cip pintar yg dipatentkan, kita tidak perlu igt tarikh bila perlu tukar (5000L / 1 tahun), sebaliknya akan keluar lampu amaran utk menukar filter. Berbanding jenama lain, adakah kita yakin bahawa filter kita masih berfungsi dengan baik?

๐Ÿ“ŒeSpring hanya satu filter carbon yg perlu ditukar.

๐Ÿ“Œkadar aliran air oleh eSpring adalah tinggi 3.4 liter setiap seminit cukup untuk memenuhkan gelas dalam beberapa saat.

๐Ÿ“ŒMaintenance nya murah, tiada air dibazirkan berbanding RO dan anda sendri boleh buat utk tukar filter.

๐Ÿ“ŒNSF International Certification: NSF/ANSI 42, 53, 55 & 401

๐Ÿ“ŒWQA International Certification: Mohor Emas

๐Ÿ‘Jualan no 1 di dunia:
http://www.verifymarkets.com/pages/espring

๐Ÿ‘5 tahun berturut2 anugerah:
http://www.prnewswire.com/news-relea...300003902.html

๐Ÿ“ŒStandard Baru NSF adalah ANSI 401
Byk filter jenama lain yg belum lg ada standard ni:
http://www.prnewswire.com/news-relea...300009609.html

๐Ÿ“ŒLebih Info standard NSF utk eSpring:
http://info.nsf.org/Certified/DWTU/L...deName=espring

๐Ÿ‘Anugerah Reader Digest Malaysia dan Asia:
http://www.rdasiatrustedbrands.com/M...d_winners.html

๐Ÿ“ŒDi Malaysia penapis yg mendapat pengiktirafan Standard 401 adalah HANYA eSpring

(eSpring water treatment system was the first to be certified to all 15 NSF/ANSI 401 Emerging Contaminants, which includes pharmaceuticals, pesticides, and herbicides, in addition to certifications for more

Jangan lupa jika berminat atau ada kemusykilan, boleh hubungi saya wasap.my/60109336935/Espring

Tuesday, 23 April 2019

ROLL ON

Assalamualaikum w.b.t,

The best deodorant in town!





Memang berbaloi-baloi.Beli hari ni sebotol,guna sampai 6 bulan baru habis.Tak perlu tiap-tiap bulan ke Aeon Big nk beli roll on dah.

Bahan-bahan yang ada dalam roll on ni adalah teh putih,buah bilberi,madu,dan mineral asli.Ianya bebas dari bahan kimia yang berbahaya.

Biasanya,penggunaan roll on ni bertahan selama 48 jam.Tidak melekat pada baju( hanya calitkan 1 atau 2 kali sahaja).Kebanyakan pengguna berpuas hati dengan roll on ni.Tidak gatal dan tidak melekit.

Saya pun tak nak la overclaim pulak kan kata ketiak jadi putih melepak.Paling penting,bau yang tidak menyenangkan kita dan orang di sekeliling boleh dihapuskan dengan mudah.Untuk kaki yang berbau pon boleh gunakan roll on ni.

Bila bau badan hilang, baru lah lebih yakin untuk berdepan dengan orang dan lebih selesa.

Eh panjang pula membawang pasal G&H roll on ni.Kakak-kakak,abang-abang tak nak cuba ke??

Boleh wasap saya terus ya www.wsap.my/0109336935/RollOn

Tayang Sarapan Sihat

Assalamualaikum w.b.t,

Siap nak bancuh

Pakat tayang Sarapan Sihat. Kongsi kebaikan

Cerita Mekla lagi
Sarapan pagi ni ; susu kurma + 1 scoop protin perisa asli + 1 scoop protin perisa beri + 1 sachet ProKey shake perisa vanilla + air espring sebab nak bagi cair sedikit

Pepagi mesti #ProKeyBuddy pakat tayang #ProKeyShake memasing.

Kalau Mekla yang sejenis tak suka susu boleh ketagih, u gais mesti lah lagi suka. ProKey shake ada 3 perisa

๐Ÿ‘‰ VANILLA
๐Ÿ‘‰ CAFE AU LAIT (KOPI)
๐Ÿ‘‰ COKLAT

Semua pun sedap. Boleh buat shake ikut resepi masing-masing. Ada yang suka kisar bersama ais, ada yang suka tambah buah, ada yang suka kisar dengan ice cream (ni untuk mereka yang kurus dan tambah berat badanlah) ๐Ÿ˜‚

๐Ÿ“ฒ www.wasap.my/60109336935

Puasa boleh buat sahur. Bekalkan tenaga tanpa rasa penat.

Kalau berminat nak amalkan gaya pemakanan sihat, boleh lah hubungi saya.

Sunday, 21 April 2019

MARILAH BERMULA

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah Allah mudahkan dan beri kemudahan untuk hadiri seminar keusahawanan, seminar Net preneur di Klana Resort Seremban. Allah temukan dengan orang yang hebat.
Mereka buka jalan dan ajar bagaimana cara nak berjaya dalam Bisnes.

Peneman setia

In shaa Allah Semoga hari ini adalah permulaan titik tolak saya untuk menjadi seorang diamond dalam Bisnes ini. 

Saya pernah ditawarkan untuk membuat Bisnes lain Tapi saya rasa kan jiwa saya tak kena sebab saya join Bisnes tersebut (yang lain dari Amway)  kerana saya hanya nak guna produk dan beli dengan harga murah. Bukan untuk buat Bisnes secara lebih serius. 

Lain dengan Amway, walau dah join sejak 2016 sebab beli periuk Noxxa, Saya baru nak aktif dan fokus. Jadi mesti nak tau apa sebab saya pilih amway. Why amway? 

Di bawah ini ada jawapan yang kukuh dan lengkap semua dah. Jom kita baca, 


 Sebab ia halal, Jimat, selamat dan semua yang dalam gambar.

Ia syarikat yang kukuh
Kalau nak berniaga Pilihlah syarikat yang kukuh dan bertapak lebih 10 tahun.

Pilihan supplemen saya no 1
Vitamin dari kanak kanak sehinggalah orang dewasa dan orang tua semua sesuai. Dan terlalu banyak nutrilite supplemen yang ada sesuai untuk keperluan yang ada.


Supplemen no. 1

Sijil halal diperbarui setiap tahun
Ramai tanya sebab amway adalah produk dunia dan antarabangsa, mereka ragu akan kehalalan produk. Ya ia halal lagi terbaik. Ia organik dari penanaman dan proses membuat ya.

No 1 di hatiku
Saya jatuh cinta dengan Artistry disebabkan Pencuci muka. Sejak 2016 saya pakai sampai sekarang baru 4 tiub kira setahun 1 tiub. Jimat ke jimat. 
Dari Pencuci muka beralih ke make up remover, mask, skrub dan toner. Kemudian barang mekap, bedak lipstick dan sebagai ya. 
Perlahan lahan kita ubah dan beli produk dari syarikat sendiri. 
Sebab akan pulang balik bonus setiap bulan dan kongsi dengan kawan. Kawan guna dan beli, kita dapat untung dan bonus. 
Ajak kawan join dan buat sama seperti kita, bertambah besar network dan group kita. 
Begitulah mudah saja
Tapi ramai yang tak boleh ikut dan beralasan kerna mereka kurang ilmu dan tak nak tambah ilmu pengetahuan.

Akhir kata, jika mau
Boleh hubungi saya 0109336935 (Wan Rokiah)

Friday, 12 April 2019

Anak Sulung Rajin Kemas Rumah


Assalamualaikum w.b.t

Bila anak sulung Kemas bilik tidur sendiri
Si adik sibuk panggil nak suruh tengok bilik a bang Kemas dah macam hotel
Amboi over u
Hotel nah๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Gambar ini, dia suruh ambil dan hantar ke Makchu
Eksaited sangat dia (excited)

Lepas tu siap offer mama tuk tolong Kemas ruang tamu dengan upah 50sen
Mama kata takpelah mama bagi upah RM5
Tak mau, nak 50sen juga

Ok
Kami kena halau masuk bilik
Mama, baby dan adik
Tinggal dia seorang buat kerja mengemas di luar
Bila dah siap, dia VC mama Eksaited lagi nak tunjuk hasilnya
Ha ha ha

Memang OK la, kemas
Semua sejadah dilipat elok.
Carpet berlipat bawah sofa diambil dan dihampar atas lantai
Nampak penuh semua pantai bercarpet

Abah balik dari jogging tanya rumah kita nak Raya ke?
OK la anak, mama tulis sini untuk jadikan kenangan

Alhamdulillah
Semoga kekal Kemas lah rumah kita ya
Kita tengok Berapa saat tahan cenginim ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

Bilik tidur mereka berdua

Aksi untuk tatapan Makchu

Wednesday, 10 April 2019

Sarapan Sihat : Rendah Kalori

Assalamualaikum w.b.t

Kita kongsikan lagi cerita Mekla iaitu uplineku yang sekarang sangat bahagia dengan Prokey.

MULAKAN HARI ANDA DENGAN SARAPAN YANG SIHAT

Nak pilih yang 116Kcal atau 603Kcal? Mestilah yang 116Kcal kan.

Kat dalam gambar di atas adalah perbandingan antara pilihan sarapan nasi kerabu ayam goreng + sambal ikan bilis 2 sudu + teh tarik
dengan 1 peket #BodyKey Meal replacement shake perisa kopi.

Protein perisa beri


Ikutkan nafsu memang sedapnya pilih yang nasi kerabu tu. My all time feveret weh! Tapi cuba tengok berapa kalori untuk sarapan aje? Ni belum kira hak makan tengahari, minum petang, makan malam sampai makan lewat malam ๐Ÿค”

Jadi buatlah pilihan yang bijak. Iyalah sesekali memang nak makan sedap kan tapi kalau kita ada pilihan untuk ambil yang rendah kalori tapi kaya vitamin serta bekalkan tenaga sama seperti makan nasi. WHY NOT UBAH kan

Kalau mereka yang sibuk, senang sangat untuk ambil #shake ni. Dalam kereta sesambil layan trafik pun boleh minum tau. Takyah susah-susah nak beratur atau keluar pergi kedai untuk beli.

MACAMANA NAK DAPATKAN BODYKEY MEAL REPLACEMENT SHAKE NI???

Kalau uols nak rasa dulu sepeket dua, saya boleh pos kan terus pada uols. RASA dulu pasti jatuh hati sebab banyak sangat kebaikan yang kita akan dapat. TENAGA dapat KURUS dapat (kalau amalkan selalu). Paling penting kesan sampingan lain adalah kulit juga bertambah cantik jika konsisten ambil bersama #protin tau

๐Ÿ“ฒ www.wasap.my/60109336935

Jom CUBA sebelum puasa dah boleh buat stok untuk sahur
Mudah senang malah terjamin


Jom cuba