Jumlah Pengunjung

Cari di sini

iklan

Wednesday, 10 July 2019

Kisah Kejayaan Milik Mereka yang mahu berusaha

Assalamualaikum w.b.t,

Mahu dengar kisah Kejayaan orang yang dah berjaya?
Buka minda dan buka hati anda dan lihat lah gambar di bawah satu persatu.














Ke mana hala tuju hidup anda dalam masa 5 tahun akan datang?
Apakah impian anda?

Sudah nampak jalan kah?
Tulis dan terus tulis apa yang anda mahu dan usaha ke arah itu.
Minta dan minta bersungguh apa yang anda mahu dengan yang maha Pemberi.
Rasakan yang anda dah miliki.
In shaa Allah jumpa anda di puncak kejayaan.
Biar setimpal dengan usaha dan doa kita.

Monday, 8 July 2019

Jannatul Mawa dan AMWAY

Assalamualaikum w.b.t,

Sejak pindah masuk ke Jannatul Mawa, memang niat dan fokus hanya untuk syurga ini saja. Fokus anak-anak, ajar anak-anak belajar, membaca dan mengaji serta jalankan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri yang baik untuk setiap ahli keluarga.

Tapi lain jadi nya selepas beli atmosphere sky, dan automatic dapat bonus 9% selepas diiktiraf dan diberi hadiah polishing mask yang berharga RM100 lebih oleh upline, saya jadi lebih teruja dan terus beli 3 tiket berharga RM80 menjadi jumlah RM240 untuk pergi 3 orang ke seminar net preneur. 
Jadi saya mula sibuk mengatur strategi untuk aktif bisnes semula sebab saya dah nampak jalan yang bisnes ini bukan untuk saya seorang tapi dapat bantu ramai orang lain dalam mengubah hidup mereka ke arah yang lebih baik.

Ia menjadi semakin bertambah bila adik saya sendiri yang join seminar semakin bersemangat untuk Bersama buat bisnes ini, tak sabar dan sangat energetik setelah disuntik semangat oleh para penceramah berkaliber. Sepanjang perjalanan balik dari seminar usahawan, bertalu-talu soalan bagaiaman nak bermula, bagaimana nak bermula.

Jawapan mudah saja sebab saya dah belajar dalam kelas bangi, iaitu guna produk dulu, dan cite kebaikan pada diri kita, kesan baik pada diri kita yang kita rasa, bercerita secara emosi, secara berperasaan akan membantu orang lebih faham dan berkeinginan nak yang sama seperti kita.
Lepas guna dan tukar barang rumah, baru slowly ajak buat bisnes.

Barulah bisnes sebenar bermula apabila menaja orang baru dan ajar orang baru yang mahu, sama saja tukar barang rumah dan citer kebaikan pada orang lain. Berkongsi cerita sentiasa, tanpa pernah jemu walaupun citer yang sama berulang kali.

Mudah kan
Jom kita

Thursday, 4 July 2019

Kenapa Amway

Asslamualaikum w.b.t,

Kenapa saya pilih nak buat amway?
Walau dah join dari 2016 tapi sekarang baru buka mata nak buat betul betul.

Ini sebabnya

Company yang kukuh tak akan ubah-ubah pelan pemasaran dan ganjaran.
.
Sejak ditubuhkan pada tahun 1959 smpai sekarang marketing plan tak pernah tukar walaupun makin ramai duk capat target dan sasaran.
.
Setiap bulan makin ramai dapat bonus tapi setiap tahun juga makin lumayan ganjaran Amway bagi.
.
Contohnya sebelum ni PENCEN dalam Amway hanya minimum RM1900 tapi mulai tahun 2018 pencen dinaikkan jadi minimum RM2850 walaupun time tu banyak syarikat-syarikat besar tengah membuang staff sebab ekonomi negara kita tengah tingtong dan inflasi juga.
.
Ya weh dalam Amway ada pencen.. PENCEN tu salah satu dari 14 ganjaran dalam Amway. Sebab tu kami buat Amway .. Maklum la sebelum ni kerja company swasta mana ada pencen.
.
Nak tau lebih lanjut jom kita seimbang tepi dan cerita lebih terperinci bagi mudah faham. Jangan risau dengar saja dulu dan terpulang pada anda nak buat atau tak. Saya takkan paksa orang join. Saya nak cari orang yang mau saja, Saya mencari bakal bakal leader saya.
.
www.wasap.my/60109336935

Best sungguh lah

Wednesday, 22 May 2019

Motivasi untuk terus bertindak

Assalamualaikum w.b.t,

Adat la kan manusia ada masa turun dan ada masa naik memuncak semangat dalam diri. Jadi kita kena pandai seimbangkan diri dalam apa jua keadaan.

Itu yang sangat penting dalam kehidupan kita. Kena pandai susun atur, kena pandai counter balik perasaan sebab kuatnya kita disebabkan perasaan dalaman kita dan bukan sebab badan saja yang kuat. Emosi dan perasaan dalaman tu yang lebin penting.




Sekadar ulang tayang untuk naikkan balik motivasi dalam diri

Sunday, 19 May 2019

Periuk Noxxa dan Bonus

Assalamualaikum w.b.t 

Jom belajar bagaimana nak dapat duit dalam Bisnes ini sebagai bonus
Untung runcit mana-mana Bisnes pun dah biasa kan
Kalau dapat RM500 tambahan dari gaji biasa, seronok tak
Alhamdulillah mesti seronok kan

Kalau dapat tambahan RM50 sebulan pun dah Ok
Tapi kalau boleh dapat RM5000 sebulan Kenapa tidak
Buat buat dan terus buat
Fokus pada yang satu

Hari ini ikut saya belajar
Esok esok sendiri boleh buat

Suami dah siap pesan
Sebelum g kelas, Pastikan siap masak untuk anak yang tak posa
Risau betul dia
Duk bajet mama 1 hari hadir kelas
Padahal 2 jam setengah saja pun eh

Jadi mama masak sup ayam bubur nasi
Dua dua pakai Noxxa
1 tekan saja podrige dan dia auto
1 lagi tekan HP10 untuk masak sup ayam
Mudah je, buh bahan tekan tekan dan tinggal p solat subuh
Belum siap solat, dah siap dah masakan keduanya
Mudah ke mudah

Mohon sahabat positif saya doakan suami saya mengikut juga hadir ke kelas untuk belajar
Bulan puasa, duk dalam majlis ilmu berganda weh pahala dan amalnya
Setakat ini dia izinkan pun saya dah syukur
Tapi cam biasa lah Kalau sama sama buat itu lebih baik
Lebih cepat kejayaan itu muncul
Bukti dah banyak depan mata
Ikut saja

Bagi yang nak beli dan tercari skim mudah nak dapatkan PC noxxa
Meh la pm tepi
Ramai yang duk nak Tapi duk nak saja tanpa bagitau saya kata nak
Tak dapat tolong ler kita
Kena Bagitau nak
Jadi amek😉😉😉

Nak kutu serendah RM100 pun kita boleh wat kira
Janji ia dapat bantu anda
Anda dapat guna periuk hebat
Boleh Jimat masa masak
Jimat lektrik (mama dekut bab neh)
Jadi apa tunggu nya
Sambar ler
Jangan Malu malu

Dengan pelanggan yang datang pick up PC dengan motor saja 

Pelbagai fungsi ditambah baik dari yang lama

Cantik menawan meletops si Noxxa baru

Saturday, 11 May 2019

Promosi Iron Philips

Assalamualaikum w.b.t,

Kembali lagi promosi Iron Philips bermula 15hb Mei

Dapat tebus sabun cecair RM55 dengan harga RM5 saja

Memang mengancam dapat FREE ironboard



IRON PHILIPS AMWAY

Ciri ciri iron
Model terbaru GC8755

🎀 Silent Steam
...
🎀 Tangki utk isi air lebih besar (1.8L)dan x perlu dikeluarkan dr main body utk refill air

🎀Tak perlu set jenis kain or brape thp kepanasan iron..(semuanya auto detect)kerana ia mempunyai advanced smart control processor..

🎀.cara utk refill air lbh mudah..(hanya perlu tambh air dlm jug y disediakan dan tuang dlm tangki air)

🎀Boleh refill air bila bila masa

🎀Ada cord storage

🎀 Takkan terbakar atau merosakkan pakaian
🎀Boleh guna scara menegak atau melintang

🎀Jimat masa tenaga dan eletrik sebab boleh gosok sekaligus atas bawah

🎀Kain boleh gosok 4 lapis sekaligus👔

🎀 Sehelai kain tak sampai 1 minit

🎀 Up to 5.6 bar Pressure.

🎀Ada safety lock. Tak mudah jatuh

🎀And paling terbaik kalau lupa off iron niy ade auto off
Utk elak pembaziran or elak kebakaran 🙅🏼🔥🔥🔥⚡

⏬⏬⏬
www.wasap.my/60109336935 /ironphillips

Friday, 10 May 2019

Jus Kordial Vergold jualan kita

Assalamualaikum w.b.t,

Benda mudah kan
Semua orang pun Minum melainkan yang memang tak reti Minum air manis.

Kita jual kordial ini untuk mudahkan suri bancuh air untuk ahli keluarga dan tetamu yang datang bertandang di rumah musim raya Nanti. Semasa berbuka puasa pun boleh. Mudah saja. Campur Ais dan air cukup sedia untuk diminum.







Pelbagai harga dan rasa. 

Boleh terus wasap atau call kita untuk order 0109336935

Monday, 29 April 2019

Kenapa Artistry?

Assalamualaikum w.b.t,

Sejak 2016 kita dah mula kenal dan tertarik untuk guna. Kita join kelas dan belajar terus beli produk sebab memang ada kesedaran untuk menjaga kesihatan kulit wajah.

Jadi Kenapa kita pilih Artistry
Di sini ada jawapannya.
















Saturday, 27 April 2019

Ubat Gigi Glister

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat berhujung minggu, Saya nak kongsi mengenai ubat gigi glister.

Menambah mineral dalam gigi kita

Ubat gigi Glister sangat menjimatkan 


Ayat ayat di bawah adalah ayat iklan ubat gigi glister dari kawan kita yang diiklan di laman Facebook.

Dah gaji tu,invest la sikit untuk kesihatan gigi.(eh sibuk pulak kita dengan gaji orang)..Hihiii..

Saya sendiri nak review Glister ni,lebih kurang 2-3 bulan saya guna.Saya sukakan rasanya yang tidak terlalu pedas,dan tak manis seperti brand xxx.Kalau gosok gigi lama-lama pun rasa rileks jer.

Glister ni juga menghilangkan bau mulut dengan cepat tau.Kalau nak gosok gigi guna Glister,picit sedikit sahaja,tak perlu picit sampai penuh berus gigi.Walaupun guna Glister sebesar biji kacang,ianya mampu membersihkan gigi.Doktor gigi pun guna tau. Nama doktor gigi tersebut adalah Dr Hilna dan Dr Azilia.

Glister juga selamat untuk kanak-kanak.Ia bebas dari bahan kimia berbahaya.

Jangan lah pula tanya ubat gigi ni lulus kkm ke tak ya. Kalau beli di Tesco,Aeon Big atau kedai runcit Pak Ma'un pon uols tak tanya pon kan..Hihiii..

Jom grab 1 Glister today!

Boleh terus hubungi saya 0109336935.
Bagi yang berada di Bandar Baru Bangi, boleh dapatkan terus dengan saya ya.

Thursday, 25 April 2019

Sistem Perawat Air E spring

Assalamualaikum w.b.t

Jom ambil tau apa itu E spring

Sedang promosi

📢📢📢Mengapa E Spring terbaik utk anda?

📌eSpring merupakan jenama penapis air di rumah no 1 di dunia dr segi jualan mengikut perkiraan tahun 2014.

📌Kelebihan eSpring adalah mengekalkan mineral dlm minuman pada masa sama menuras bahan cemar, virus dan bakteria (lebih 140 bahan cemar penyebab penyakit).

📌Filter organik dr tempurung kelapa yg diproses menjd carbon aktif yg dimampatkan. Dpt menapis bahan cemar & menyekat bahan2 cemar organik.

📌Lampu UV tanpa wayar (UV sebyk 40 mJ/sm2)  dpt memandulkan virus dan bakteria menjadikan air selamat bersih dan sihat utk di minum.

📌Dgn cip pintar yg dipatentkan, kita tidak perlu igt tarikh bila perlu tukar (5000L / 1 tahun), sebaliknya akan keluar lampu amaran utk menukar filter. Berbanding jenama lain, adakah kita yakin bahawa filter kita masih berfungsi dengan baik?

📌eSpring hanya satu filter carbon yg perlu ditukar.

📌kadar aliran air oleh eSpring adalah tinggi 3.4 liter setiap seminit cukup untuk memenuhkan gelas dalam beberapa saat.

📌Maintenance nya murah, tiada air dibazirkan berbanding RO dan anda sendri boleh buat utk tukar filter.

📌NSF International Certification: NSF/ANSI 42, 53, 55 & 401

📌WQA International Certification: Mohor Emas

👍Jualan no 1 di dunia:
http://www.verifymarkets.com/pages/espring

👍5 tahun berturut2 anugerah:
http://www.prnewswire.com/news-relea...300003902.html

📌Standard Baru NSF adalah ANSI 401
Byk filter jenama lain yg belum lg ada standard ni:
http://www.prnewswire.com/news-relea...300009609.html

📌Lebih Info standard NSF utk eSpring:
http://info.nsf.org/Certified/DWTU/L...deName=espring

👍Anugerah Reader Digest Malaysia dan Asia:
http://www.rdasiatrustedbrands.com/M...d_winners.html

📌Di Malaysia penapis yg mendapat pengiktirafan Standard 401 adalah HANYA eSpring

(eSpring water treatment system was the first to be certified to all 15 NSF/ANSI 401 Emerging Contaminants, which includes pharmaceuticals, pesticides, and herbicides, in addition to certifications for more

Jangan lupa jika berminat atau ada kemusykilan, boleh hubungi saya wasap.my/60109336935/Espring

Tuesday, 23 April 2019

ROLL ON

Assalamualaikum w.b.t,

The best deodorant in town!





Memang berbaloi-baloi.Beli hari ni sebotol,guna sampai 6 bulan baru habis.Tak perlu tiap-tiap bulan ke Aeon Big nk beli roll on dah.

Bahan-bahan yang ada dalam roll on ni adalah teh putih,buah bilberi,madu,dan mineral asli.Ianya bebas dari bahan kimia yang berbahaya.

Biasanya,penggunaan roll on ni bertahan selama 48 jam.Tidak melekat pada baju( hanya calitkan 1 atau 2 kali sahaja).Kebanyakan pengguna berpuas hati dengan roll on ni.Tidak gatal dan tidak melekit.

Saya pun tak nak la overclaim pulak kan kata ketiak jadi putih melepak.Paling penting,bau yang tidak menyenangkan kita dan orang di sekeliling boleh dihapuskan dengan mudah.Untuk kaki yang berbau pon boleh gunakan roll on ni.

Bila bau badan hilang, baru lah lebih yakin untuk berdepan dengan orang dan lebih selesa.

Eh panjang pula membawang pasal G&H roll on ni.Kakak-kakak,abang-abang tak nak cuba ke??

Boleh wasap saya terus ya www.wsap.my/0109336935/RollOn