Jumlah Pengunjung

Cari di sini

iklan

Monday, 11 November 2019

Tayar Ferrari Pancit

Assalamualaikum w.b.t,

Petang Jumaat yang tanpa disedari bawa kereta tayarnya kempis, patut berat semacam saja rasanya masa bawa.
Saya perasan pun masa datang untuk mesyuarat ke kilang satu lagi, nampak sangat tayar kempis dan tunjuk pada kawan yang kebetulan lalu di situ, katanya bocor tu dan ada paku di dalam.

Ni tak lain dan tak bukan pasti kena waktu kita parking dekat kedai makan waktu rehat tengahari tadi.
Balik kerja terus singgah bengkel tayar dan mekanik sarankan tukar ke empat empat tayar baru.

Yang bocor ini di tampal saja dan kena RM6 saja.



Alhamdulillah boleh jalan semula dan sebelum balik kita tanya tanya harga tayar baru jika jadi tukar, kata jurujual cina perempuan tayar yang saya pakai ini elok macam tak jalan jauh. Dia tanya adakah saya pakai kereta untuk ulang alik pergi dan pulang kerja saja, sebab katanya OK. 
Sebenarnya saya pakai kereta ini pergi merata dan mileage kereta pun bummmm banyak bukan sedikit. Kuat berjalan dan balik kampung juga.

Balik dari bengkel saya datang singgah bengkel dekat rumah yang Melayu, katanya tayar saya masih boleh pakai dan tak perlu tukar dalam waktu terdekat. Jadi selamat duit dan boleh berjimat ler.

Rahsia sebenar adalah Tyre Shine. Balik rumah, saya terus sembur keempat empat tayar dengan Tyre Shine. Ia berfungsi menjaga tayar kita agar tahan lebih lama dan elakkan dari merekah. Selepas sembur memang kelihatan seperti tayar baru. 

Jadi boleh lah plan tukar tayar baru lepas Bonus hujung tahun gitu.

Anda rasa anda pun perlukan Tyre Shine untuk kereta FerΕ•ari anda, boleh hubungi saya ya.

Sekian.

Thursday, 7 November 2019

Ubat gigi dan Berus gigi Glister Jimat penggunaannya

Assalamualaikum w.b.t,

Produk Jualan kita

Ubat Gigi Glister


Alhamdulillah buka mulut tanya saja (eh wasap taip ler dan hantar )
Kak nak roll on?
-Takpe saya masih ada stok-

Tanya lagi ubat gigi nak tak?
Tunjuk gambar ubat gigi glister untuk dewasa dan kanak kanak
Tunjuk lagi berus gigi glister dewasa dan kanak kanak

Terus close order 2 ubat gigi glister cubalah dan 2 ubat gigi saiz besar 10% less
Ubat gigi Glister kanak kanak 1
Nak set berus gigi dewasa 1 pek dan berus gigi kanak kanak 1 pek

Alhamdulillah

Pastu masuk jarum lagi
Kak nak Sabun basuh pinggan dish drop tak?
Cite sikit pasal penjimatannya 20x ganda
Tanya terus nak berapa botol

Mudah ke mudah?
Nak niaga!

Yang payah tu kita yang kata sebelum kita usaha tau
Cuba lah teknik saya buat tu hari ini
Malah sekarang juga
Allah nak bagi rezeki pun lihat siapa yang usaha keras ter
Siapa yang rileks santai jer

Jom la kita
Cari PV dapat untung runcit dan dapat BONUS bulanan
😘😘😘

Nak tau lebih lanjut, macam biasa boleh hubungi wan rokiah 010-9336935 ya

Sekian

Tuesday, 5 November 2019

Bisnes Modal Rendah

Assalamualaikum w.b.t,

Bisnes apa yang tak pelru modal yang banyak atau besar? sudah semestinya adlaah bisnes jaringan atau networking. Betul? Anda setuju dengan saya? Sudah semestinya kan, siapa yang belajar dan ada buat bacaan pasti tau dan sangat yakin dengan bisnes begini.

Jom kita baca kenyataan di bawah untuk lebih mudah faham.
Bisnes Amway tidak memerlukan modal tambahan. Anda hanya menggunakan duit ‘belanja hangus’ setiap bulan. Apa itu belanja hangus? Duit buat beli sabun mandi, shampoo, ubat gigi, deodoran, sabun basuh baju, sabun pinggan dan banyak lagi barangan penjagaan diri dan rumah.
Duit hangus bermakna duit yang memang anda akan belanja setiap bulan pun.
Kalau anda membeli di Mydin atau Giant, anda tidak mendapat apa-apa pendapatan. Mereka tak pernah kongsi keuntungan dengan anda.
Ini berbeza jika anda berbelanja dengan Amway. Duit yang sama cuma tukar ke Amway sahaja.
Amway dapat berkongsi keuntungan kerana tidak perlu melalui orang tengah atau bayar artis untuk jadi duta produk. Sebagai ahli Amway, andalah duta produk yang berkongsi kebaikan produk secara langsung dengan siapa sahaja yang anda jumpa. Sebagai pulangan, Amway berikan anda komisen.
Katakan anda berbelanja sebanyak RM 200-RM 250 setiap bulan di Amway, dengan strategi yang betul anda berpeluang menjana pendapatan sendiri sehingga RM 1000 sebulan secara part time sahaja. Ok kan? Ini sebagai permulaan sahaja. Ada banyak lagi menanti.

Jika nak tau banyak lagi. Hubungi saja wanrokiah 010-9336935 dan kita akan kongsi peluang hebat ini dengan anda.

Jangan mudah menyerah sebelum kalah. Tiada yang kalah melainkan awal awal berserah dan menyerah kalah. Kita semua adalah pemenang. Ingat tu, semua menjadi mudah.

Semoga baik baik saja untuk kita semua.
Sekian.

Sunday, 3 November 2019

Kesilapan Semalam

Assalamualaikum w.b.t,

Apa cerita wahai sahabat dan pembaca blog kita?

Apa yang saya nak tulis dan kongsikan ini adalah mengenai kesilapan yang kita dah lakukan, ia bermakna kesilapan semalam.
Bila sebut semalam, bermakna ia adalah perkara yang dah lepas.
Jadi ikut kata pepatah, usah dikenang barang yang lepas.
Biarkan ia berlalu dan jadikan pengajaran yang berguna untuk hari muka.
Untuk kita gunakan semula pada masa akan datang supaya kesilapan yang dah dilakukan tak berulang.

Jika orang lain lakukan kesilapan tersebut, maka maafkan dan ingat supaya kita tak lakukan perkara yang sama pada orang lain. Terus doakan orang tersebut dan kita sendiri supaya dalam lindungan Allah. Kadang perkara yang berlaku bukanlah apa sangat pun tetapi sebab ada unsur-unsur luar dan campur tangan lain. Mulut mulut penambah perisa dan anasir negatif lain yang turut terlibat sama.

Berlapang dada dan terima apa saja kemungkinan. ALLAH sentiasa ada dan tak pernah tidur. DIA maha melihat semuanya. Jadi berserah saja.
Boleh gitu?

Salam kasih sayang dari saya untuk semua.
Sekian dulu

Wednesday, 2 October 2019

Kerja : Ikut Aliran Saja

Assalamualaikum w.b.t,

Bila bekerja dengan orang kita kena lah ikut apa suruhan orang kan. Bila kerja dengan majikan, wajib ikut apa suruhan majikan. Macam tulah adat bekerja dengan orang. Ikut sajalah, tiada apa yang menang bila kita melawan, umpama mentimun dan si durian kan.

Kalau rasa takleh ikut atau nak buat kerja sendiri, kena kerja sendiri takleh kerja dengan orang.
saya baru terjumpa seorang adik yang membaiki dan menampal kasut, kerjanya begitu dan dia buat kerja itu kerana dia tak boleh nak terima arahan bila dia bekerja dengan orang atau majikan.

Dia pernah cuba bekerja dengan orang tapi tak boleh tahan sebab katanya satu kerja yang diberi belum siap dah ada kerja lain yang majikan bagi suruh buat, jadi dia tak boleh tahan dengan keadaan begitu. Jadi keputusannya bekerja sendiri lebih baik.

Gambar di bawah adalah tugasan yang saya kena buat iaitu rakam video pemeriksaan saya sedang periksa produk. Lepas rakam, akan ada penilai yang menilai dan Video ini akan dihantar ke HQ di Jepun untuk dinilai di sana pula.

Ada kawan syarikat lain tanya, buat apa tu

Gambar di bawah pula adalah rutin saya kebiasaan setiap pagi pada permulaan hari di awal setiap minggu, akan buat sesi latihan untuk pekerja untuk mudahkan mereka faham akan kerja dan lakukan sama seperti yang di ajar. Ada penolong seperti ketua dan pembantu di sana untuk memantau dan memberi tunjuk ajar yang sama pada pekerja bawahan.




Jika masih ada kesalahan yang dilakukan , bukan kesalahan guru yang mengajar kan, macam di sekolah cikgu dah ajar benda yang betul, sekali bila pelajar melakukan kesalahan, bukan guru lagi yang dipersalahkan tetapi mungkin datang dari pelbagai sebab yang lain.

Sekian dulu celoteh saya.
Sekali sekala nak berkongsi juga mengenai kerjaya kita,barulah betul dari pena seorang wanita berkerjaya dan berbisnes, tak gitu?

Bagi anda yang nak beli produk jualan saya atau berminat untuk berusaha sama berniaga untuk dapat pendapatan, segera hubungi saya.

Terima kasih. 

Monday, 16 September 2019

Petrol Percuma RM45

Assalamualaikum w.b.t,


Alhamdulillah rezeki kan dapat minyak petrol percuma bila guna point untuk redeem di Petron.

Biasa nya RM1 minyak kita isi akan dapat 1 point. Jadi sangat best untuk mengisi minyak di Petron lagi dan lagi. Dah la boleh kumpul point dan dengan point yang ada boleh redeem pula minyak petrol percuma. Sebelum ini kawan saya duk bercerita dan syorkan saya isi minyak di petron, dia setiap bulan dapat redeem minyak masak di kedai petron. Banyak ke banyak?



Jadi terkebetulan point saya dah cukup 3000, malah lebih, jadi saya terus redeem minyak petrol sebanyak RM45 , boleh guna untuk ulang alik ke kelas dan ke tempat kerja, alah kalau kereta dah terisi minyak, boleh jer nak ke mana saja kan. Cuma fikirkan balik adakah ia akan memberi hasil yang baik juga untuk kita di akhirnya.
Buat yang baik baik, dapat yang baik-baik. Haaa gitu, formulanya sangat mudah. 
Semua orang boleh ikut dan terus buat.

mudah ke mudah?

Buat jer, memang ia mudah saja, tak perlu susahkan kepala nak mikir yang susah-susah, buat yang muah saja ya sahabat-sahabat semua.

Senyum dan banyak kan perkongsian yang positif dan baik-baik.
Sekian dulu.

Semoga kita semua sentiasa dalam rahmat Allah S.W.T.




Friday, 13 September 2019

Bombolini dengan Food Processor

Assalamualaikum w.b.t,

Sekarang dah jadi trend pula dengan makanan bombolini. Sebenarnya Kalau sefaham saya, ia sama seperti donut Cuma diisi pelbagai inti.

Kawan kita sekarang aktif buat dan jual makanan ini. Dia guna bread maker dan limit dalam 1 hari dalam 400biji seorang buat. Rajin dia.

Ini kita nak cerita bagi yang mencari Food Processor, kita ada jual di kedai kita ya.
Kalau berminat boleh terus wasap.my/0109336935/FP




Mahal gambar model uplineku
Jadi bagi anda yang memang kaki membuat roti, buat donut atau bombolini ni, boleh dapatkan Food Processor dari kita ya. Bukan saja untuk buat jualan tetapi sekadar untuk makan anak beranak pun apa salahnya kita beli dan dapatkan gajet hebat seperti ini yang boleh bantu kerja-kerja kita di dapur.
Alhamdulillah semoga dipermudahkan kerja pembaca sekalian dapatkan food processor dengan Wan Rokiah ya. HUbungi saja 010-9336935.

Thursday, 12 September 2019

Lipstick, lip gloss, blusher dan Eye Shadow

Assalamualaikum w.b.t,

Kita ada jual produk baru iaitu lip gloss, lipstick dan eyeshadow.















Sebenarnya untuk ketiga-tiga lipstik duo, lip gloss, lip balm kita sendiri dah beli dan guna. Kita jual pada diri sendiri dulu sebelum menjual pada sahabat dan orang lain.
Saya sangat syorkan pada anda yang sukakan warna-warna terkini. Ia natural saja dan paling best mereka ini adalah mengunakan bahan yang sama yang duk ada dalam Nutrilite Vitamin tu, maknanya itu yang kita makan (telan), kita juga pakai di muka kita. sah sah oraganik dan selamat la kan.

Sekian dulu, jika anda nak lawa dan cantik lebih, boleh dapatkan rangkaian produk Artistry dan Nutrilite dari Wan Rokiah, hubungi saja 010-9336935.

Alhamdulillah.

Tuesday, 10 September 2019

Sarapan Sihat Protein Beri

Assalamualaikum w.b.t

Dah biasa tengok kan kita bersarapan dengan protein dan body key meal replacement.
Kalau siapa yang rajin ikut saya di FB memang selalu nampak saya naikkan video sarapan saya dengan protein beri, hampir setiap hari video tersebut.


Kali ini saya tunjukkan campuran protein nutrilite asli dengan air phyto mix beri yang sedap dan sangat tinggi nutirisi. Sesuai dengan namanya nutrilite. Hebat sangat.

Saya blend manja dengan botol shake + blend ni


Ni dia gabungan hebat tersebut

Jadi bagi yang tak dapat minum gitu jer protein asli, ini adalah 1 tips yang anda boleh minum dengan campurkan phyto powder. Sangat bijak dan terjamin sedap.

Kalau nak dapatkan 2 produk ini, jangan lupa terus saja hubungi Wan Rokiah, 010-9336935.

Badan kita perlukan protein yang berterusan untuk kegunaan sel dan otot dalam badan kita.
Sekian dulu.

Tuesday, 27 August 2019

Nak pahala? Gila & Tamak Pahala?

Assalamualaikum w.b.t

Nak cari pahala mudah saja
Nak cari dosa pun mudah juga
Pilihan di tangan sendiri πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Ajar orang masak pun pahala
Ajar orang supaya buat baik pun pahala
Ajar orang buat duit pon pahala

Kita beli produk, kita kongsi kebaikan produk
Sampai mati kawan kita beli produk dan guna ke arah kebaikan, pahala itu mengalir saja

Jadi pilihan di tangan kita, nak beli periuk lepas tu kongsi kebaikan, cerita dan ajar resepi masak
Atau nak beli periuk sendiri pandai dan pahala terhenti di situ

#periukNoxxa #citePeriukPulakKuar

Ini antara ayat kita yang dikongsikan di laman Facebook dan Instagram milik kita.

Tak ada ayat skima atau copy writting, apa yang terlintas itulah yang ditulis. Semua ilham datang dari Allah jua.

Kalau berminat nak dapatkan periuk noxxa ohsem dari cikroki, hubungi kita segera ya.
Kita ajar guna sampai pandai dan kamu pula boleh ajar orang lain sampai pandai guna untuk memasak.
Kita mudahkan kerja orang, Allah mudahkan kerja kita berlipat kali ganda. Haaa gitu.




Monday, 26 August 2019

Pakaian Paling Patriotik

Assalamualaikum w.b.t,

Pakaian paling patriotik yang dibuat dari jalur gemilang atau bendera Malaysia yang tercinta. Itu yang dipertaruhkan untuk murid @ pelajar tahap 1.

Jadi untuk lihat bagaimana rupanya, kita rajinkan diri google dan hasilnya seperti di bawah



Jadi ini rupanya pakaian paling patriotik iaitu bendera dijadikan pakaian baju kurung dan baju melayu.
Nampak lawa dan kreatif juga. Nanti bolehlah cuba cari dan buat juga untuk anak lelaki kita.


Sekian dulu. Penulisan santai saja kali ini.
Tak mau sarat sangat. Senyum.

Sunday, 25 August 2019

Rezeki Jaminan Allah

Assalamualaikum w.b.t,

Percaya pada Allah, percaya pada rezeki. Itu jaminan Allah.

Rezeki akan datang pada yang berusaha
Rezeki akan datang pada yang tawakal
Rezeki akan datang pada yang istighfar
Rezeki akan datang pada yang bertenang
Rezeki akan datang pada yang bersyukur
.
Ia takkan datang pada yang berbunyi-bunyi
Ia takkan datang pada yang berkira-kira
Ia takkan datang pada yang meminta-minta
Ia takkan datang pada yang berkeluh-kesah
Ia takkan datang pada yang ragu-ragu.

Saya salin balik kata kata best ini dari buku FTR. Bila baca berulang kali pun tak jemu malah rasa makin melekat di jiwa dan kepala ini.
Jadi saya kongsikan di sini khas untuk pembaca blog saya.

Macam biasa jika ada berminat nak dapatkan produk jualan saya, boleh terus wasap.my/60109336935/kedaionlinecikroki

Sekian dulu.

Monday, 22 July 2019

Mobile Facial Spa

Assalamualaikum w.b.t

Ini kisah kejayaan kami organize satu parti kecantikan wajah dengan menggunakan produk artistry. Ajar cara guna produk yang betul untuk setiap wajah dengan rangkaian produk yang khas untuk kulit anda.

Ini adalah berlaku Sabtu lepas dan kita sedang susun program untuk Sabtu akan datang pada Ogos iaitu

Tarikh : 24 Ogos 2019.
Masa : 9.30am sehingga 2.30pm
Tempat : Petaling Jaya

Fokus kita kali ini adalah untuk set up mobile facial supaya surirumah, pelajar atau mereka yang sedang cari peluang untuk tambah pendapatan boleh buat facial pada yang mahu di rumah rumah saja.




Untuk info lanjut, boleh hubungi cikroki 010-9336935

Wednesday, 10 July 2019

Kisah Kejayaan Milik Mereka yang mahu berusaha

Assalamualaikum w.b.t,

Mahu dengar kisah Kejayaan orang yang dah berjaya?
Buka minda dan buka hati anda dan lihat lah gambar di bawah satu persatu.














Ke mana hala tuju hidup anda dalam masa 5 tahun akan datang?
Apakah impian anda?

Sudah nampak jalan kah?
Tulis dan terus tulis apa yang anda mahu dan usaha ke arah itu.
Minta dan minta bersungguh apa yang anda mahu dengan yang maha Pemberi.
Rasakan yang anda dah miliki.
In shaa Allah jumpa anda di puncak kejayaan.
Biar setimpal dengan usaha dan doa kita.

Monday, 8 July 2019

Jannatul Mawa dan AMWAY

Assalamualaikum w.b.t,

Sejak pindah masuk ke Jannatul Mawa, memang niat dan fokus hanya untuk syurga ini saja. Fokus anak-anak, ajar anak-anak belajar, membaca dan mengaji serta jalankan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri yang baik untuk setiap ahli keluarga.

Tapi lain jadi nya selepas beli atmosphere sky, dan automatic dapat bonus 9% selepas diiktiraf dan diberi hadiah polishing mask yang berharga RM100 lebih oleh upline, saya jadi lebih teruja dan terus beli 3 tiket berharga RM80 menjadi jumlah RM240 untuk pergi 3 orang ke seminar net preneur. 
Jadi saya mula sibuk mengatur strategi untuk aktif bisnes semula sebab saya dah nampak jalan yang bisnes ini bukan untuk saya seorang tapi dapat bantu ramai orang lain dalam mengubah hidup mereka ke arah yang lebih baik.

Ia menjadi semakin bertambah bila adik saya sendiri yang join seminar semakin bersemangat untuk Bersama buat bisnes ini, tak sabar dan sangat energetik setelah disuntik semangat oleh para penceramah berkaliber. Sepanjang perjalanan balik dari seminar usahawan, bertalu-talu soalan bagaiaman nak bermula, bagaimana nak bermula.

Jawapan mudah saja sebab saya dah belajar dalam kelas bangi, iaitu guna produk dulu, dan cite kebaikan pada diri kita, kesan baik pada diri kita yang kita rasa, bercerita secara emosi, secara berperasaan akan membantu orang lebih faham dan berkeinginan nak yang sama seperti kita.
Lepas guna dan tukar barang rumah, baru slowly ajak buat bisnes.

Barulah bisnes sebenar bermula apabila menaja orang baru dan ajar orang baru yang mahu, sama saja tukar barang rumah dan citer kebaikan pada orang lain. Berkongsi cerita sentiasa, tanpa pernah jemu walaupun citer yang sama berulang kali.

Mudah kan
Jom kita

Thursday, 4 July 2019

Kenapa Amway

Asslamualaikum w.b.t,

Kenapa saya pilih nak buat amway?
Walau dah join dari 2016 tapi sekarang baru buka mata nak buat betul betul.

Ini sebabnya

Company yang kukuh tak akan ubah-ubah pelan pemasaran dan ganjaran.
.
Sejak ditubuhkan pada tahun 1959 smpai sekarang marketing plan tak pernah tukar walaupun makin ramai duk capat target dan sasaran.
.
Setiap bulan makin ramai dapat bonus tapi setiap tahun juga makin lumayan ganjaran Amway bagi.
.
Contohnya sebelum ni PENCEN dalam Amway hanya minimum RM1900 tapi mulai tahun 2018 pencen dinaikkan jadi minimum RM2850 walaupun time tu banyak syarikat-syarikat besar tengah membuang staff sebab ekonomi negara kita tengah tingtong dan inflasi juga.
.
Ya weh dalam Amway ada pencen.. PENCEN tu salah satu dari 14 ganjaran dalam Amway. Sebab tu kami buat Amway .. Maklum la sebelum ni kerja company swasta mana ada pencen.
.
Nak tau lebih lanjut jom kita seimbang tepi dan cerita lebih terperinci bagi mudah faham. Jangan risau dengar saja dulu dan terpulang pada anda nak buat atau tak. Saya takkan paksa orang join. Saya nak cari orang yang mau saja, Saya mencari bakal bakal leader saya.
.
www.wasap.my/60109336935

Best sungguh lah

Wednesday, 22 May 2019

Motivasi untuk terus bertindak

Assalamualaikum w.b.t,

Adat la kan manusia ada masa turun dan ada masa naik memuncak semangat dalam diri. Jadi kita kena pandai seimbangkan diri dalam apa jua keadaan.

Itu yang sangat penting dalam kehidupan kita. Kena pandai susun atur, kena pandai counter balik perasaan sebab kuatnya kita disebabkan perasaan dalaman kita dan bukan sebab badan saja yang kuat. Emosi dan perasaan dalaman tu yang lebin penting.




Sekadar ulang tayang untuk naikkan balik motivasi dalam diri