Cari di sini

iklan

Tuesday, 29 October 2013

ILMU sangat penting, lebih-lebih lagi Ilmu Agama

Assalamualaikum w.b.t,

sumber: google“Di mana orang yang menuju kea rah ILMU, ada kaitan pula dengan ilmu agama, Allah mudahkan dia jalan menuju ke syurga.”

Dalam mempelajari ilmu agama, akan menjadikan kita tenang. Bayangkan jika berada di rumah, biasanya kita akan penat dengan kerja-kerja rumah, tertekan dengan anak-anak, suara TV yang kuat, nak baca Al-Quran pun tidak ada masa. Tetapi sangat berlainan yang kita rasa bila berada di majlis –majlis ilmu.

Sangat hebat siapa yang berada di Kuala Lumpur yang sangat metropolitan, tiap-tiap pagi istiqamah buka Al-Quran dan baca. Jika berada di kampong, mungkin tidak ada masalah kerana cabaran nya agak berkurang tidak seperti berada di bandar-bandar besar.

Bila mana satu kaum berjumpa/berkumpul di rumah Allah, baca Al-Quran, dengar Al-Quran, sangat besar rahmat yang Allah bagi. Seperti mana mereka yang berada dalam majlis ilmu, dapat pahala,dapat rahmat Allah.


Bagi mereka yang duduk di majlis ilmu, dapat ketenangan sakinah, rahmat Allah melimpah ruah. Orang yang berada di dalam majlis ilmu umpama orang yang solat, orang yang berpuasa, orang yang berzikir. Malaikat sentiasa mendoakan mereka.


 
Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah