Cari di sini

iklan

Monday, 21 October 2013

Kalimah Allah

Assalamualaikum w.b.t,

Sejak akhir-akhir ini semakin banyak rakan-rakan yang menunjukan kalimah Allah di ruang sosial laman muka buku masing-masing. 


Ada di langit, di pokok, di telinga bayi, di buah, malah di badan-badan binatang. Sampai ratusan ribu yang like dan komen paling banyak menyebut Subhanallahdan pelbagai lagi. Ini menunjukan betapa Allah itu Berkuasa, Allah itu Rabbul'alamiin, Tuhan bagi Sekelian Alam, semuanya milikNya. Dia Berhak menentukan segalanya. 

Diberikan akal untuk kita berfikir betapa kebesaran Nya. Maka siapa lah kita sebagai hamba manusia yang lemah untuk menidakkanya. Di sini saya terpanggil untuk berkongsi sedikit sebanyak gambar yang tertera kalimah Allah pada pelbagai medium. Ini hasil carian saya di google. Hanya orang yang terpilih sahaja akan bertemu secara bersemuka dengan kalimah yang Maha Esa ini.

Jom kita saksikan.

Kalimah Allah di dagingKalimah Allah di potongan buahKalimah Allah pada batu yang terpecah.Kalimah Allah pada potongan buah tomato.

 


Kalimah Allah pada badan ikan yang kecil.
 
 Kalimah Allah pada  sehelai daun .


 Kalimah Allah yang kita agung-agungkan amat besar nilai. Allah bukakan hati manusia yang mencari ke arahnya. Dia permudahkan segalanya.

Sekian. Selamat beramal. Moga sentiasa di dalam amalan yang soleh yang menjamin kita ke syurga Nya.Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah