Cari di sini

iklan

Sunday, 1 December 2013

Masalah dengan Jurujual Kereta

Assalamualaikum w.b.t,

Tak kira apa jenis perniagaan yang kita buat, jangan pernah menipu pembeli. Ini kali saya ada masalah dengan jurujual kereta yang telah berjanji untuk memberi sekian-sekian hadiah apabila saya membeli kereta dengan dia.

Sedangkan setelah segala perjanjian dibuat dan sampai masa kereta baru sudah siap dan boleh diambil, semua hadiah percuma yang dijanjikan tidak dapat dipenuhi sehingga terpaksa menunggu begitu lama dan terpaksa kita sebagai pembeli pula yang perlu bertanya khabar dan mengambbil tahu bila akan dapat barang kita.

 

Sampai masa pula maklumat yang kita perolehi adalah sangat menghampakan kerana kita tidak akan mendapat barangan tersebut kerana kesilapan semasa jurujual promosikan sebenarnya hadiah percuma hanya wujud jika kita membuat pembelian kereta yang lain. Ini memang satu penipuan yang amat besar. Memang boleh dihadapkan ke atas, bawa ke pengetahuan bos atau pengurus syarikat tesebut.

Tetapi saya belum sampai nak bawa ke muka pengadilan buat masa ini, mungkin bila sudah hilang kesabaran dan tidak mahu orang lain juga mengalami masalah ditipu seperti ini, saya memang akan bawa ia ke atas. Ya, mana boleh senang senang berjanji sekian-sekian tetapi bila orang ramai teruja dan sanggup membeli dengan mereka, mereka boleh tarik senang-senang perkara yang dijanjikan.

Sekian dahulu, nantikan tips untuk membeli kereta dari saya dan elakkan daripada 'terkena' dengan jurujual yng manis di mulut tetapi haprak.

Baik, sekali lagi seperti biasa, anda boleh hubungi saya jika ingin membeli produk yang saya jual, tiada perjanjian yang tipu di sini ya.Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah