Cari di sini

iklan

Thursday, 24 April 2014

Pos Barang Berlambak

Assalamualaikum w.b.t,

Selama ini duk tengok orang lain yang bisnes online saja pos barang dan produk mereka berlambak-lambak, kali ini kena pada kita pula yang dapat peluang begini tapi penatnya, ya ampun amat sangat.

Ini kerana kita bukan saja pakai pos ready made atau yang pembungkusan siap, tetapi kena bungkus sendiri dengan cari kotak dan kertas minyak. Walaupun ada juga beli kotak yang pos malaysia sediakan namun kos itu kadang terlupa nak masukkan sekali caj nya semasa info harga pada pelanggan yang beli. Al maklum lah baru setahun eh tak sampai setahun lagi berniaga online, Memang sangat-sangat perlu tambah ilmu mengenai isu pos mengepos ni.

Ok layan gambar produk yang saya dah pos semalam. Ni gambar 3 pelanggan yang dah pesan awal.
Gambar 1 adalah saya gunakan kotak yang pos laju National Courier dah sediakan kan pack no 5, yang beharga RM3.80.
Gambar 2, saya guna kotak yang sedia ada dengan saya di rumah, cuma perlu bungkuskan dengan kertas minyak yang beharga RM0.70.
Gambar 3 adalah paling mudah kerana saya siap gunakan pek atau sampul segera yang pos laju dah sedikan dengan bayaran siap sekali. Hanya masukkan barang yang nak diposkan, tampal dan tuliskan alamat, siap tampal sekali dan hantar saja ke pejabat pos.

Ini paling mudah kerana tak perlu beratur panjang, hanya letakkan ke depan kaunter dan tinggal saja. tetapi ada sesetengah pejabat pos seperti pos malaysia cawangan Bandar Baru Bangi Seksyen 16 perlu ambil nombor giliran juga dan tidak boleh tampal alamat siap-siap.




Sebenarnya tambah lagi satu pelanggan yang pesan di saat akhir, saya tak sempat nak ambil gambar, terus pos hari yang sama kerana dia dah bayar sebelum jam 11 pagi.

 Itu saja cerita mengenai pos barang berlambak  semalam. Nantikan entri akan datang mengenai cerita saya poskan barang guna perkhidmatan bas ekspress.

Sekian.


Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah


 

Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah