Cari di sini

iklan

Friday, 21 February 2014

Kaki Anak Bengkok

Assalamualaikum w.b.t,

Rasanya dalam minggu lepas ada kawan yang mengadu anaknya diejek di sekolah kerana kakinya agak bengkok berbanding kaki budak-budak yang lain. Dan saya juga mengalami situasi yang sama, iaitu anak kedua saya kakinya agak bengkok. Bila berjalan memang nampak sangat lain pada kakinya. Jika pakai seluar besar tak berapa nampak.

Mungkin anak kawan saya lagi teruk sebab dia perempuan, walau pun pakai kain tetapi masih nampak kakinya agak bengkok. Anak lelaki saya tidak berapa ketara, tetapi agak merisaukan saya kerana hasil kajian saya dan pendapat yang saya boleh simpulkan dari pembacaan dan pengamatan saya yang kaki bengkok ini disebabkan tulang yang tidak selari, jika dibiarkan ia akan memberi kesan kepada otot rawan.

Mengikut pendapat orang tua pula, biasanya boleh dibetulakan dengan membuat senaman meluruskan kaki setiap pagi dan petang. Melurut kaki sehingga selari. Saya dah cuba buat tetapi nampak tidak berkesan danernah tinggal anak saya di rumah bersama mak saya di kampung, sama juga masih tidak berubah bentuk kaki anak saya.

Pendapat orang tua juga terjadi kes begini kerana semasa kecil tidak bedungkan anak dengan kemas.Tetapi ternyata maklumat itu sama sekali tidak benar.Baca di sini, tiada kaitan pun dengan membedung dan meluruskan kaki bayi semasa masih kecil dengan pembentukan kaki supaya lurus. Ini memang sangat salah kefahaman.

Apa-apa pun kerana umur anak baru setahun lebih, dah boleh berjalan, saya masih mencari alternatif untuk merawat kaki anak saya. Semoga dapat diperbetulkan semula. Bagi anda di luar sana yang ada tahu mengenai perubatan mana yang boleh merawatnya, sila khabarkan kepada saya. Boleh tinggalkan pesan di ruangan komen.
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah