Cari di sini

iklan

Tuesday, 24 February 2015

Kata-kata Semangat Dari Orang yang dah Berjaya

 Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah sekali-sekala mendapat suntikan semangat dari orang sekeliling akan menaikkan semangat kita menjadi luar biasa. Jika bersemangat saja tidak memberi makna namun kita perlu BERTINDAK selaras dengan semangat yang ada.

Jom baca suntikan semangat dari orang atasan saya dalam perniagaan yang sedang saya jalankan.
Soalan saya hanya mahu tahu bagaimana jika nak menjawab pertanyaan orang ramai yang mengatakan jika nak berniaga perlu kan modal yang banyak dan ini jawapan dari orang yang dah berjaya mencapai kejayaan besar dalam perniagaan ini. Betapa beruntung saya rasa kerana ada Mentor begini.

Jom kita dapatkan tips di sini: Ada saya edit untuk kesenangan pembaca faham
 
"Ni sharing drp sy..ikhlas dr hati...x de penambahan pun..
Sy just guna duit gaji sy shj pd mula sy buat bisnes.coz suami sy dah beli umah sebelum kahwin & bila kahwin sy dah duduk umah sendiri..jd duit simpanan byk dah guna utk kahwin & msuk umah baru...Bila sy start buat bisnes ni, duit simpanan sy dah tiada..so yg ada duit gaji shj..Duit gaji tersebut la sy guna utk beli dulu brg..biasa cikgu2 kat sekolah sy..kita beli dulu brg, nti gaji mereka byr..sy x bg hutang, buat ansuran & x buat stock..just beli brg2 utk cukupkn level & beli stock bila ada jualan murah..itu shj stock sy..mungkin disebabkn ketegasan sy, mereka ni x berani nk berhutang & beli brg ansur2...
Tetapi apa jua challenge mingguan & bulanan sy tetap achieve...coz sy akn berusaha gigih promote brg2..jenis sy, if nk achieve sesuatu challenge kita kena promote bkn nyer beli stock.Bg sy challenge ni adalah gula2 utk kita maju ke depan..
Bila income sy dlm perniagaan dah beribu2...iaitu hmpir RM4k, baru sy beli brg buat stock...coz waktu tu sy dah beralih drp offline kpd online..

Sy mndapat byk jualan dlm online berbanding offline...Alhamdulillah waktu tu sy ambil challenge kereta...tetapi offline sy x tinggalkn...bila sy dpt ahli di online, sy jumpa dia & bgtahu peluang buat bisnes...online & offline bergerak seiring...
Bg sy perniagaan ni, kita x perlu modal yg byk...tetapi usaha perlu gigih, jgn putus asa, ikut ckp upline coz upline adalah org yg dah tahu asam garam bisnes ni..jd kn upline mentor...Kawalan modal & gaya hidup perlu dijaga...Jgn bisnes dah dapat RM5k terus nk tukar keta mewah...Kena betulkn niat..Jgn nk kaya bila buat bisnes ttp kita nk kaya supaya boleh bantu org lain...Ttp sebelum nk bantu org lain, kita kena bantu diri sendiri.."

Jadi anda boleh dapat tak tips dari apa yang dikongsikan?
1-Kena usaha buat Promosi (onlin e&offline)
2-Dapatkan jualan melalui Promosi
3-Urusniaga secara tunai
4-Ikut mentor yang dah berjaya
5-Sentiasa betulkan niat untuk bantu diri sendiri dan orang lain

Setakat itu dahulu, jika anda ingin berjaya dalam apa jua yang anda lakukan haruslah ada mentor. Jika boleh biarlah mentor itu yang nyata depan mata kita untuk mudah kita ikut.
 
 Jom bagi anda yang nak join sebagai ahli tupperware, atau nak berniaga online atau offline, nak buat blog seperti saya, boleh hubungi saya ya.

Bagi bulan ini ada promosi untuk produk Tupperware yang akan berakhir tak lama lagi.

Pakej keahlian yang JIMAT


Travel set Buddy MURAH

PAKEJ Keahlian Special dengan FLASK ajaib yang boleh masak

Pertama kali PAKEJ Keahlian Serving set dengan mug , jug & tray oren

ECO BOTTLE Happy Family MURAH & JIMAT



Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935