Cari di sini

iklan

Saturday, 29 November 2014

Bagaimana Nak Rank Up sebagai Director Dalam Tupperware Bisnes

Assalamualaikum w.b.t,

Baik sebagai seorang ahli dalam Tupperware dan juga dipanggil konsultan, jika anda benar-benar nak merasai nikmat dalam bisnes Tupperware ini dan nak dapatkan lebih banyak kelebihan lain berbanding sekadar jadi ahli biasa, anda harus berusaha untuk rank up ke level Director.

Sebenarnya level Director adalah hanyalah pangkat yang kedua, ketiga selepas konsultan.
Pertama kali anda join ahli, anda digelar konsultan,
Dan setelah anda ada orang baru yang mendaftar di bawah anda seramai 2 orang, jadi anda akan naik ke Senior Konsultan. Masa level ini anda sudah layak menikmati komisen dari Tupperware
Selepas itu barulah anda akan naik ke Pangkat Director,

Baik saya cerita satu persatu bagaimana dan apa syaratnya anda nak rank up ke pangkat Director.
Ada 2 syarat sahaja
1) Anda harus ada 15 ahli di bawah anda, tak kira level berapa, janji di bawah anda
2) Anda harus cukup sales (jualan) sebanyak 14K dalam masa dua bulan (tempoh paling lama)

Ada yang dapat sales (jualan) dalam masa sebulan sahaja, maka dalam masa sebulan lah dia bergelar Director.

Dalam Tupperware mudah sebab, syarikat dah tetapkan dan ada borang untuk anda hantar jika anda bersedia untuk menjadi director dan sahut cabaran 2 syarat di atas.  Iaitu dipanggil DIQ, Director in Qualification.

Cara nak rekrut ahli baru:
1) Anda tanya khabar dan ajak orang terdekat anda dulu untuk join sebagai ahli terutama yang minat tupperware, tak semesti minat bisnes. Jika minat bisnes itu bonus untuk anda.
2) Gunakan ahli yang sedia ada di bawah anda untuk buat perkara yang sama dengan anda seperti no 1.
3) Hubungi semula kawan-kawan lama dan ajak mereka join, jika nasib baik ramai yang belum join anda bertuah lah.
4) Cari orang baru melalui online, iklankan di medium online masa kini dan juga boleh secara offline dengan cara edarkan flyer/pamplet dan jumpa orang ramai tak kira di masa dan di mana, janji anda bercerita mengenai tupperware. Ada rezeki anda maka jadilah ahli anda.

Cara nak dapatkan sales:
Sebenarnya bila anda rekrut ahli baru, automatik sales anda akan ada.
Contoh seorang ahli baru yang join dengan pakej RM280, maka sales anda akan ada RM363.90
banyak kan tu.
Jika ahli baru join RM70, kena buat belian RM150 untuk layak tetap ahli sehinggan hujung bulan, maka sales anda juga lebih kurang RM150-RM200.
Cara yang lain boleh usaha sendiri dulu, promosikan produk tupperware dan jual sehingga ada yang beli.



Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah