Cari di sini

iklan

Thursday, 19 March 2015

DIET SIHAT : Ambil 1100 Kalori Sehari Saja

Assalamualaikum w.b.t,

Kadang kita rasa yang kita sihat, rupanya badan kita tak sihat.

Duk ingat yang  berat baru 61kg rupanya alamak dah cecah 63kg tau, subhanaAllah, Masya Allah ini akibat diet yang terlalu sihat, makan nasi banyak sangat sampai menambah-nambah. Al maklum lah makan lauk nya sedap, kadang bukan masak sendiri pun, beli je yang lebih. Ni akibat makan budu dengan ulaman segar lah naik berkilo-kilo. Heh, budu pula disalahkan, apa-pun memang diri snediri yang tak jaga makan.

Berat ideal saya dengan ketinggian saya sekarang adalah 48kg, bayangkan berapa banyak yang saya dah terlebih berat. Dan setelah timbang, berat lemak saya adalah 23kg, dan saya dapat agak di mana lemak tersebut bersembunyi, dah semestinya di perut buncit ku. Setelah dah timbang dan diberi konsultasi percuma oleh yang pakar maka hasilnya seperti di bawah.

Ok diet sihat yang baru dapat hari ini sebab ke pusat diet atau lebih kepada Nutrisi sihat.


Pagi
Minuman sihat + 2 biji kurma dan oats [190gm kalori]

Tengahari
1/2 genggam nasi + 1 keping ayam /Ikan [400gm kalori]

Petang
Minuman sihat + 2 biji kurma dan oats [190gm kalori]

Malam
1 keping ayam /Ikan [300gm kalori]


 Maka cukuplah lebih kurang 1100kg kalori pengambilan dalam sehari

Baik di bawah gambar semangkuk nasi, tak dapat bayangkan jika stengah genggam saja pengambilan sekali makan, Sudah semestinya tak habis berkilo beras di rumah saya nanti, boleh jimat, terlebih jimat nampaknya.

Sumber : Google


 Pantang Larang @ Tips yang perlu diikuti
1) Minum sekurang-kurangnya 3L air sehari
2) Tiada pengambilan daging merah
3) Ikut plan pemakanan yang diberi

Kebiasaan 10 hari ada latihan untuk latih diri bagi pemakanan sihat. Jadi jom kita  cuba, aim saya memang 48 kg, jika dapat turun ke 55kg pon dah sangat OK.

Sekian dulu penceritaan untuk hari ini.

Bagi anda yang nak beli Tupperware dengan harga Murah dan Berbaloi, dijemput join saya ya

Offer Set Blossom untuk Hidangan


Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah