Cari di sini

iklan

Saturday, 27 September 2014

3 Peringkat Perniagaan

imej google



Assalamulaikum w.b.t,

Pagi ini saya membaca emel yang di hantarkan kepada saya. Dan saya terpanggil untuk jadikan entri bagi rujukan saya di kemudian hari dan juga untuk tatapan pembaca semua.

Apa salahnya kan berkongsi apa yang baik sebagai bacaan kita semua, mana yang boleh ikut kita turut, yang mana tak boleh, kita cuba dahulu, tak boleh juga, biarlah. Paling kurang, sedikit sebanyak dapat tambah ilmu pengetahuan kita mengenai perniagaan.

Petikan dari emel yang dihantar:

Menurut Dave Ramsey, penulis buku kewangan popular dunia, beliau menyatakan ada 3 peringkat kewangan dalam bisnes:

=== 1) Tidak cukup duit ====

Fasa pertama ini adalah fasa pengorbanan.

Bisnes bermula dengan apa yang ada di tangan. Modal duit tidak begitu banyak.

Peringkat pertama ini memerlukan banyak usaha bisnes seperti marketing, networking dan pelbagai lagi.

Adalah perkara normal apabila bisnes itu bermula dengan fasa tidak cukup duit.

==== 2) Sudah cukup duit ====

Setiap bisnes meletakkan matlamat kewangan untuk dicapai setiap tahun.

Dalam fasa ini, bisnes itu berjaya mencapai matlamat kewangan yang mereka inginkan.

Dalam kes ini, ia dianggap sebagai cukup duit.

Sebagai contoh, sasaran untung bisnes kita pada tahun 2014 adalah:

"RM1,000,000 pada Disember 2014."

Maka fasa kedua ini tercapai apabila kita capai sasaran angka itu pada bulan Disember 2014 (atau lebih awal).

==== 3) Duit terlebih cukup ====

Fasa ketiga ini adalah fasa yang seronok bagi majoriti orang bisnes.

Duit selalu melebihi keperluan bisnes.

Duit untung selalu berjaya dicapai lebih daripada sangkaan.

Dalam kes ini, risikonya adalah emosi bagi mengawal duit yang mengalir ke akaun bisnes.

 

Itu sahaja dulu setakat ini , maaf banyak urusan sejak kebelakangan ini.


Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah


Wednesday, 24 September 2014

JUALAN MURAH Hot Spot Tupperware

Assalamualaikum w.b.t,

Saya nak kongsikan dengan anda peminat tupperware yang Hari Sabtu dan Ahad ini, 27hb dan 28hb September 2014, akan diadakan satu Hari Terbuka Tupperware atau Hot Spot seluruh semenanjung Malaysia, Semasa Hari tersebut ada jualan murah yang mana diskaun sebanyak 30% akan diberi kepada anda sebagai pembeli. Manakala anda yang join ahli,( yang belum itu boleh hubungi saya dan join dengan saya) akan dapat diskaun sebanyak 55% untuk barangan tupperware yang ditawarkan.

Baik saya kongsikan pada anda antara produk yang menarik, anda boleh hubungi saya untuk booking beli sebab ianya hanya boleh dibeli 2 hari sahaja iaitu ada HARI TERBUKA ini.

Harga yang tertulis dengan tulisan hitam besar itu adalah harga yang saya bagi kepada anda peminat dan penggemar tupperware. Lebih murah dari harga diskaun 30%. Boleh beli set atau secara asing.

Ini masa yang paling baik untuk anda dapatkan produk yang anda minat dan ternanti-nanti untuk penuhkan stok di rumah anda. Ya lah, kebiasaan produk tupperware sangat mahal, jadi ini peluang untuk kita yang tiada bajet tinggi tetapi nak guna produk yang berkualiti.

Dijemput anda semua untuk klik like page FB saya yang baru iaitu Tupperware Malaysia Products kerana banyak lagi produk yang menarik dan tawaran hebat di sana. Nantikan update yang terkini dari saya yang sentiasa ada.


Sehingga ini dulu, nanti saya ceritakan secara lanjut aktiviti untuk hari terbuka @ Hot Spot ini. Nantikan ya

Jangan lupa bagi anda yang nak join ahli dengan saya yang ambil pakej rm280 Treasure Box, saya akan bagi Bekas Tupperware Free, bukan satu tetapi dua. Bekas ini sangat menarik dan tidak boleh dibeli sembarangan sebab hanya ada bila masa tertentu dan dalam level set sahaja.



Tips untuk kali ini:
Borong barang Tupperware apabila ada aktiviti begini kerana produk nya sangat bagus dan sangat murah. Yang kita takkan dapat pada hari biasa dan dalam katalog bulanan.



Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah

Saturday, 20 September 2014

Pentingnya Duit Sendiri

Assalamualaikum w.b.t,

Sedikit perkongsian yang saya nak tekankan pada entri saya kali ini. Apa sebab yang kita walaupun perempuan yang disara namun perlu ada duit sendiri. Apa yang pentingnya. Ini saya dapat dari pengalaman surirumah yang telah pun menjadi suri di rumah sepenuh masa dan mendapat duit saraan dari suami semata-mata. Betapa susahnya mereka untuk membeli sesuatu yang mereka inginkan kerana kena minta persetujuan dari yang memberi terlebih dahulu.

Sebab itu saya nak ada pendapatan sendiri walaupun saya dah berhenti kerja nanti dan menjadi surirumah sepenuh masa. Supaya mudah untuk saya penuhi keperluan sendiri tanpa meminta pada suami.

Bahaya jika kita hanya bergantung pada sebelah pihak saja, jika berlaku apa-apa kepada pihak tersebut, bagaimana kehidupan kita selepas itu? Baik sediakan payung sebelum hujan atau musibah.
jadi wahai surirumah sekalian, jom lah bangkit berniaga, tak boleh buat secara offline buat lah secara online saja. Yang penting ada usaha ke arah itu.

Dan yang penting juga boleh minta izin suami dan restu beliau supaya mudah urusan kita. Atau boleh saja jika nak buat secara diam-diam dan sendiri dulu dan bila dah berhasil, tunjukkan bukti kesungguhan kita dah pun membuahkan hasil. Begitu kan lebih manis, Jadi tiada lah kata-kata negatif yang kita terima dari suami, dia juga akan berbangga mempunyai isteri yang pandai mencari duit sampingan sendiri.

Jadi saya nak tawarkan anda tak kira surirumah atau juga yang masih bekerja, tak kira lelaki mahupun perempuan yang inginkan duit sendiri. Terbuka untuk yang masih belajar dan juga yang masih tercari-cari pekerjaan, jom kita sama-sama bangkit berniaga.

Hubungi saya jika anda berminat, banyak peluang yang saya boleh tawarkan kepada anda mengikut pengalaman saya sendiri. Cuma anda yang berhak memilih perniagaan mana yang paling sesuai untuk anda.

Yang penting ada kesungguhan, pasti semua nya akan jadi.

Iklan dulu:

Pernahkan anda makan atau amalkan Berry gen Nature care dari Tupperware? Tupperware bukan saja produk bekas plasti sahaja malah banyak produk lain, kenali dulu baru akan tahu.

Jika anda ingin dapatkan produk berry gen ini, boleh dapatkan dengan saya pada bulan ini kerana harganya sangat murah dari RM219, anda hanya dapat RM15* sahaja.





Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah