Cari di sini

iklan

Wednesday, 30 September 2015

Kerja Di Tempat Baru

Assalamualaikum w.b.t,

Walaupun syarikat yang sama tetapi bila bertukar pejabat dan tempat duduk yang baru memang rasa kelainan. Sebenarnya ini bukan kali pertama yang saya kena tukar tempat, tukar jawatan, tukar jabatan tetapi banyak kali juga, tapi nasib baik dan saya berpeluang merasa kerja yang semakin lama semakin senang. Walaupun tempat kerja ini gajinya tak la banyak seperti mana rakan-rakan sejawat saya yang kerja di tempat lain, namun persekitaran kerja dan seronoknya saya di sini bekerja yang menyebabkan saya masih bertahan dan masih bekerja dengan jayanya. Bila dah lama bekerja apa yang terfikir adalah untuk berhenti dan sambung komitmen kepada rumahtangga dan keluarga saja. Tiada lagi berfikir untuk berhenti dan mencuba peluang lain. Sebab apa yang saya fikirkan adalah hidup ini sementara mati saja, jadi adalah baik kita kejarkan akhirat dan cari serta banyakkan amalan untuk bekalan ke sana.

 Melalut pula saya sedangkan tujuan asal entri ini adalah nak ceritakan pengalaman berada di tempat baru, perasaan saya kerana saya sedar ini tempat untuk saya berkongsi dengan anda yang sentiasa mengikuti kisah saya, jika adalah dan anda mungkin salah seorang darinya.  Memang agak kekok sebab dah hamper 4 tahun bekerja di tempat dan ruang sendiri yang mana katanya agak ‘privacy’ tetiba anda kena berdepan dengan ramai orang dalam ruang yang lebih besar, anda berjumpa dengan pelabagai ragam manusia lain. Biarpun mereka itu orang yang biasa anda kenali tetapi bila duduk bersama pada ruang kerja menjadikan anda agak kekok pada awal-awalnya. Perasaan memberontak memang tak dapat lari. Tetapi lama kelamaan perasaan tersebut hilang dengan sendiri dan anda lebih kepada redha serta menerima.

Baik, setelah berpindah ke tempat baru, perasaan risau, rasa terpinggir dapat dirasai pada awal-awal, lama-lama ia hilang sendiri dan anda dapat menyesuaikan diri dengan baik. Cuma mungkin ada masa-masa gurauan dari merka di sekeliling agak kasar dan tidak dapat diterima, tipnya di sini, anda jangan ambil berat, sekadar layan sekejap saja dan baik diamkan diri supaya hati anda tenang dan tidak terganggu dengan perkara sebegitu lagi.

 Ingat di mana pun anda berada, anda adalah diri anda, ada jati diri. Kuatkan semangat dan tetap teruskan perjuangan selagi mana diperlukan.
 
 
Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware
 
Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
 
 
Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti
 
 
Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.
 
Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah

 
 

Sunday, 27 September 2015

Nasi Lemak Gombak dan Mi Celup Kajang Sedap

Assalamualaikum w.b.t,

Dah lama tidak menulis secara santai dan berkongsi aktiviti yang berlaku. Jadi kali ini saya mengambil peluang untuk berkongsi mengenai makan-makan sekitar hari cuti hujung minggu lepas.

Memang dah  lama teringin nak singgah dan pergi makan lagi ke Kedai nasi lemak di Gombak ini tetapi kerana kekangan masa dan ada saja hal yang tidak dapat dielakkan, maka saya tanguhkan dulu. Dan kali ini, yahoo dah dapat dating untuk ulang makan. Kata orang selera adalah memasing punya, jadi saya pilih Sedap untuk kedai ini dan sanggup datang jauh untuk makan nasi lemak saja pun sebab saya suka sambalnya.


Jom layan gambar dulu,
Bawa budak berdua makan nasi lemak

Makcu punya, ayam goreng peha

saya punya, sambal kerang

Ini baru separuh dari orang yang beratur untuk membeli
Nasi Lemak Ujang yang ada di Green wood Sri Gombak ini memang kena beratur jika datang untuk membeli dan memang sentiasa ramailah. Kena pilih masa yang sesuai untuk datang makan supaya kita betul-betul dapat menikmatinya. Walaupun ada saja kedai sebelah menyebelah yang menjual nasi lemak juga tetapi nasi di kedai ini yang menjadi pilihan ramai.

Kita beralih ke Mi celup kajang pula. Biasa di Kelantan atau belah siam memang glamor dengan mi celup yang biasanya ada daging rebus, ayam atau pun perut lembu yang paling sedap. Ia boleh juga diganti dengan bihun atau kuetiau. Ada pula kacang Tanah tumbuk yang dah siap goring memang menghirup kuah sampai licin lah. sambil menulis ini, sambil saya terliur dan teringat untuk makan lagi padahal baru sahaja siap nakan tengahari.

Kita layan gambar mi celup,

Mi celup kali kedua ulang makan

Mi goreng pun nampak menyelerakan

Ini dia mi celup sedap di Kajang
Selain mi celup. masakan panas juga ada disediakan di sini, jadi mudah jika datang dengan
 anak-anak atau keluarga.
kedai nya berdekatan dengan Hentian Kajang tempat naik bas tetapi ia sebelah belakang, dekat dengan taman Tenaga. Jika ada yang berminat untuk pergi ke sana, saya sekadar berkongsi aktiviti makan-makan saja dengan anda.

Sekian dulu.

Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi

Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935




Blog 3 : Bisnes

Facebook : Wan Rokiah

Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki

Fanpages produk DCL: Stokis DCL

Fanpages  Tupperware : Tupperware

 

Sila buat pembayaran ke

Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

 

 

Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)

melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel

Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:

Nama Penuh,

Alamat Penghantaran,

No telefon,

Item Order dan kuantiti

 

 

Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

 

Jom beriklan di sini : SOHO Directory

Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan

Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki

Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi


Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:

Sms/whatsapp ke : 010-9336935


Facebook : Wan Rokiah

Sunday, 20 September 2015

Hot Item Tupperware September 2015

Assalamualaikum w.b.t,
Walaupun dah melebihi pertengahan bulan September namun jangan risau kerana produk Tupperware adalah sesuai sepanjang zaman.
Jadi anda boleh tengok antara promosi september yang anda berkenan dan hubungi saya. Yang penting jika anda dapatkan dalam bulan ini, ada promosi dan harganya lebih murah berbanding harga jualan biasa.
Dan yang paling penting jika anda dah ahli atau join ahli dengan saya atau rangkaian kumpulan saya anda akan dapat lebih murah, dapat hadiah tambahan.
Yang paling penting anda dapat ilmu untuk mula berniaga dan dapat bonus serta komisen dari perniagaan ini.
Ada orang suka suka saja buat sambil minat sangat dengan produk Tupperware dan dalam masa yang sama memperolehi pendapatan serta peluang yang besar dalam bisnes tupperware. Jadi apa lah sangat cerita kecil dan boleh menjadi besar dengan produk dan perniagaan  tupperware ini.
Bagi anda yang join dengan saya dan berminat untuk tambah pendapatan, maka boleh sama-sama gali sebab semua rahsia kejayaan telah ada, tunggu kita untuk praktikkan saja lagi.
Jangan buang masa terlalu lama dan ayuh kita mulakan langkah dengan jayanya bermula hari ini dan saat ini.

Saturday, 19 September 2015

Bekas Simpan Sayur tahan lebih 2 Minggu

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat bercuti dan berhujung minggu bersama keluarga. Dan mungkin ada juga yang telah mulakan perjalanan untuk balik ke kampong seawalnya untuk bersama-sama menyambut hari raya haji yang akan tiba tidak lama lagi.

Saya nak kongsikan bekas sayur yang tahan berminguu-minggu sayur di dalam nya apabila kita tahu cara yang betul untuk menyimpannya. Jadi mudah semasa musim perayaan biasanya tiada kedai yang beroperasi, jadi boleh beli sayur awal dan simpan dalam bekas ini.

Vent smart, tempat simpan sayuran di dalam peti sejuk untuk menyegarkan sayur yang kita beli supaya tak perlu ke pasar setiap hari. Sayur tahan berminggu di dalam vent smart dengan cara yang betul cara penggunaannya. Nak tahu cara yang betul dan terbaik, biasakan beli dengan saya dan belajar caranya dari saya.

Saya sedia memberikan tunjuk jar kepada anda.
Jangan beli dan salah guna, rugi tau sebab barangan tupperware bukan murah harganya tetapi ia satu pelaburan yang besar sebab anda beli sekali saja dan boleh digunakan sampai hujung usia pun.
Pm saya 010-9336935


 
 
Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware
 
Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
 
 
Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti
 
 
Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.
 
Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah
 

 

Tuesday, 8 September 2015

Bekas Kedap Udara Sempena 50th Anniversary Tupperware Malaysia

Assalamualaikum w.b.t,

OT 50th Anniversary





Corak yang menarik seperti ada jamuan atau majlis kanak-kanak, hari sukan di sekolah dengan reben-reben bentuk segitiga yang bewarna warni, Nampak sungguh meriah. Ia direka dan ditransformasi kepada bekas Tupperware yang rata-rata dah tahu bekas plastik yang sangat berkualiti tinggi dan tiada toksik, bebas BPA dan sesuai untuk semua peringkat umur.

 

Baik, kegunaan bekas kedap udara adalah yang paling disukai kaum ibu terutama saya. Antara produk Tupperware yang menarik hati saya dah buat saya jatuh cinta adalah produk one touch lah sebab ia sangat kedap, mudah dibuka dan tutup dengan sekali tekan sahaja.

 

Jika yang selalu ikuti kisah saya, tahu lah saya ada masalah dengan suami yang suka tutup bekas dengan tak rapat, paling geram bekas susu anak, makanan yang mudah masuk angina, bayangkan jika 1 malam dia tak tutup rapat, kita sedar esoknya semua makanan dah lemau sebab masuk angin.

Jadi bila dapat penyelesaian akan masalah ini dengan one touch, jadi saya sangat sukakan ia lah. Sekarang pun masih mengajar dan melatih suami supaya tutup dengan betul sebab ia sangat mudah, sekali tekan sahaja, tiada masalah lagi. Dan saya juga dah mula kenalkan ia yang nama bekas ini adalah one touch bukan nama panggilan bekas isi biskut, bekas isi keropok lagi, seronok bukan.

 

Satu lagi yang saya nak kongsikan mengenai bekas atau set Anniversary ini adalah ia sesuai untuk diberi hadiah kepada orang lain sebab ia didatangkan dengan gift box iaitu kotak hadiah. Jika anda nak asingkan dan bagi kepada ramai orang, anda boleh bungkuskan dengan   hamper dan ia akan kelihatan menarik.

 

Sekian dulu,

Jika berminat untuk dapatkannya, boleh hubungi saya

Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi

Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935




Blog 3 : Bisnes

Facebook : Wan Rokiah

Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki

Fanpages produk DCL: Stokis DCL

Fanpages  Tupperware : Tupperware

 

Sila buat pembayaran ke

Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

 

 

Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)

melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel

Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:

Nama Penuh,

Alamat Penghantaran,

No telefon,

Item Order dan kuantiti

 

 

Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

 

Jom beriklan di sini : SOHO Directory

Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan

Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki

Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi


Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:

Sms/whatsapp ke : 010-9336935


Facebook : Wan Rokiah

 

 

 

 

Thursday, 3 September 2015

Sedar Diri

Assalamualaikum w.b.t,


Hari ini aku belajar

Ada manusia tidak tahu menghargai

Walaupun banyak budi yang diberi

Bukan untuk minta balasan

Terima kasih pun tidak kedengaran

Namun suaranya meninggi

Angkuhnya insan ini
 

 

Lalu aku rasa

Patutlah Allah menyediakan hukuman

Buat insan yang Dia beri nikmat

Tapi dengan Allah tak taat

Malah Allah diketepikan

Dan perintahNya dibuat mainan

Sampai nikmatNya pun disalahguna



Salin dari laman muka buku kenalan

sekian dulu.



Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi

Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935




Blog 3 : Bisnes

Facebook : Wan Rokiah

Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki

Fanpages produk DCL: Stokis DCL

Fanpages  Tupperware : Tupperware

 

Sila buat pembayaran ke

Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

 

 

Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)

melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel

Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:

Nama Penuh,

Alamat Penghantaran,

No telefon,

Item Order dan kuantiti

 

 

Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

 

Jom beriklan di sini : SOHO Directory

Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan

Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki

Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi


Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:

Sms/whatsapp ke : 010-9336935


Facebook : Wan Rokiah

 

Wednesday, 2 September 2015

Rahsia Orang Berjaya

Assalamualaikum w.b.t,

Saya kongsikan sedikit dari nota lama saya semasa saya rajin menghadirkan diri ke sesi latihan.
 
Pola Kecemerlangan

1-Kepercayaan

i) Sikap

ii)Tindakan

Konsisten

Istiqamah

 

2-Keupayaan

i) Kawal Hidup

ii) Kawal Emosi (Jangan Merajuk , Jangan Mudah Putus Asa)

iii) Keluarkan Potensi (Gerakkan Gergasi  dalam diri anda)

 

Apa yang patut anda ubah??

1-Ubah Cara Berfikir : Fikir BESAR

2-Ubah Kawan

3-Ubah Tempat, bersama dengan orang yang Berjaya

4-Ubah Percakapan

5-Ubah Barang/Produk & Kegunaan

6-Ubah Penampilan , 3S (Short, Simple & Solid)

Tuesday, 1 September 2015

Kesan Pakai PB Korset

Asssalamualaikum w.b.t,

Memang saya schedule kan atau jadualkan entri ini, Walaupun saya memang menulis di saat saya baru masuk hari ke -5 saya memakai full korset PB namun saya mahu keluarkan entri ini selepas 6 bulan saya pakai iaitu pada hari ini.

Saya tak tahu apa terjadi pada hari ini tetapi saya telah pilih 6 bulan selepas pemakaian PB untuk kongsikan dengan anda semua perasaan dan pengalaman saya semasa baru mula-mula pakai korset yang beharga RM2K ini. Seperti semua tahu mungkin harga nya pada hari ini dah mencecah RM3K, tetapi korset ini lah yang membantu ramai wanita di luar sana untuk dapatkan semula bentuk badan ideal yang diingini atau lebih tepat sesuai dengan tuan punya badan.

Baik, semasa mula-mula pakai long girdle, rasa sangat seronok sebab terasa sangat kemas pada perut, pinggul dan peha. Kemudian saya pakai long bra dengan bantuan adik angkat yang menjadi orang utama membantu saya membeli korset ini, dah jadi jutawan korset dah pun. Oh agak susah untuk pakai sendiri, lepas diajarkan cara alihkan lemak, rasa agak selesa tetapi sakit terasa di bahagian bawah ketiak kerana tetulang bra memang menolak isi lebih di situ. Rupanya pengalaman adik angkat tersebut juga sama seperti saya masa awal-awal pakai, lepas seminggu (lebih kurang) baru OK katanya.







Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah