Cari di sini

iklan

Thursday, 17 December 2015

Jaga Kesihatan Masa Sihat

Assalamualaikum w.b.t,

Bertemu lagi kita dengan isu kesihatan lagi, saya bukan doktor, saya bukan pakar kesihatan tetapi niat saya hanya untuk berkongsi dari pengalaman sendiri.

Bukan nak kata apa
Tapi alhamdulillah sejak amalkan pemakanan sihat, bukan saja badan dah turun berat (10kg turun) tetapi saya dah hampir 2 tahun tak ada tonsil kat tekak
Yang paling seronoknya tumit kaki yang pecah langsung sembuh, tiada kesan pecah langsung sedangkan sebelum ini penat juga duk tenyeh atau sapu dengan krim untuk kaki yang pecah, padahal kesannya sedikit saja, tidak efektif mana. Sekali bila jaga pemakanan, badan sihat
Sangat menakjubkan. Terima kasih Allah


Sebagai wanita dan ibu yang ada anak 2, Alhamdulillah sangat Allah berikan 'turning point' untuk saya berubah menjaga makan dari yang tak sihat kepada yang sihat, bukan ambil masa yang sekejap dan bukan lama tetapi bila berhasil, ia akan kekal menjadi rutin hidup kita yang hebat.

Sebenarnya sebut pasal 'turning point' ada cerita di sebaliknya. Tetapi saya akan ceritakan nanti la ya, di entri yang akan dating.

Sebenarnya nak jaga kesihatan adalah semasa kita sihat, bila dah sakit, tiada guna lagi.

Jadi beringat lah wahai pembaca blog saya semua.

 Saya nak kongsi  saja bagi yang degil tak nak jaga pemakanan secara sihat walau dah tahu cara nya
Alasan demi alasan diberikan
Bukan mudah nak yakinkan orang
Walau nampak hasil depan mata
Kita yang jaga kita yang dapat
Dan orang sekeliling kita juga yang bahagia


Siapa susah jika kita selalu sakit? Itu ini tak sihat, sakit sana sakit ini
"Mencegah lebih baik dari Merawat"

Perkongsian untuk sedarkan diri sendiri dan orang-orang yang saya sayang saja
Tiada kena mengena dengan anda yang saya tak sayang dan tak peduli pun
Sekian dulu ya.


nak beli the untuk sihat, untuk kurus? tinggi antioksida
mai cuba sekotak, pasti puas hati

Premium Green Tea


Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi

Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935




Blog 3 : Bisnes

Facebook : Wan Rokiah

Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki

Fanpages produk DCL: Stokis DCL

Fanpages  Tupperware : Tupperware

 

Sila buat pembayaran ke

Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

 

 

Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)

melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel

Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:

Nama Penuh,

Alamat Penghantaran,

No telefon,

Item Order dan kuantiti

 

 

Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

 

Jom beriklan di sini : SOHO Directory

Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan

Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki

Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi


Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:

Sms/whatsapp ke : 010-9336935


Facebook : Wan Rokiah