Cari di sini

iklan

Friday, 26 August 2016

Kereta Siap Seperti Baru

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah

Kereta dah dapat ambil semula walaupun ada sedikit masalah sebelum dapat semula sedangkan sudah siap sepenuhnya. Ini kerana belum dapat kelulusan claim dari pihak insurans. Dan lebih malang lagi pemilik bengkel ini dimasukkan ke hospital, jadinya kami di sini tak dapat hubungi beliau. Ada satu cara lagi saya kena hubungi pihak insurans dan sahkan kereta yang sudah siap dibaiki dan boleh diambil. Tapi Malang juga telefon saya kehabisan bateri dan perlu dicaj terlebih dahulu.

[Entri ini tertangguh sebenarnya, saya menulis menggunakan telefon tangan dan semasa menemani anak-anak mandi kolam di Putrajaya. Dan sekarang sambung semula menulis menggunakan laptop di rumah dalam keadaan yang lebih selesa kerana anak-anak sibuk bermain sambil dilayani oleh abahnya.]

Dipendekkan cerita, saya menumpang caj telefon di pejabat bengkel tersebut dan dalam masa yang sama, orang yang tengah dan banyak menolong saya masih cuba menghubungi tuang punya bengkel sehingga berjaya. Akhirnya dapat dihubungi dan dengan arahannya, kereta saya selamat untuk keluar dari bengkel tanpa apa-apa jamina walaupun belum mendapat kelulusan daripada pihak insurans, Terasa sangat bersyukur dan jika boleh pada masa itu juga saya nak sujud syukur dan peluk kerani cina perempuan di bengkel tersebut.

Dah la masa saya menunggu kereta disiapkan iaitu tinggal pomen atau mekanik nak masukkan atau pasang no plat kereta saja,  sambil siapkan juga dokumen-dokumen, saya berbual panjang dengan kerani tersebut memandangkan beliau mengadu yang badannya sangat berat dan gemuk sehingga kaki kerusi yang diduduki pon tercabut. Maka apa lagi, saya kongsikan sedikit tips untuk kurus dengan sihat. Apa yang saya nampak kenapa beliau terlalu gemuk, 92kg dengan ketinggian lebih kurang 152cm ialah air yang diminum adalah air manis. Mempunyai kaki yang kecil dan comel (saya lihat selipar yang dipakai seperti saiz 4 atau 3 sahaja) berbanding tubuhnya yang agak berisi sangatlah tidak sesuai kerana kaki yang kecil sangat terbeban dengan berat badan yang berlebihan.
Apa yang saya sarankan adalah beliau kurangkan minum air manis dan kalau boleh hentikan terus serta amalkan minum air putih bermineral ikut keperluan badannya. Mungkin cakap senang saja, kita dah bagi tips maka terpulang kepada keseriusan diri sendiri untuk lebih sihat dan berusaha untuk kurus atau masih mahu berada di takuk lama.

Berbalik kepada cerita kereta, alhamdulillah kereta kita dah siap dan boleh dibawa balik. Tak sabar anak-anak di rumah menanti kereta mama sampai.

Inilah kereta kita sebelum pasang no plat


Sekian dulu.

Sila hubungi saya seperti di bawah bagi anda yang ingin membeli sebarang produk jualan saya,
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog DCL : http://sihatdancantikdengandcl.blogspot.my/
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah





Friday, 19 August 2016

Musibah Itu Ujian Sabar

Assalamualaikum w.b.t,

Sekali sekala Allah nak uji kita, ia boleh berlaku dalam pelbagai cara. Hanya untuk melihat ketahanan dan kesabaran kita menghadapi ujian tersebut. Dapat uji setakat mana kematangan kita dalam menyelesaikan setiap masalah atau musibah yang menimpa.

Tanggal 10hb Ogos yang lalu saya mengalami kemalangan kereta, mengakibatkan pelanggaran 3 buah kereta serentak. Saya yang paling belakang dan kawan setempat kerja dengan saya berada di depan saya dan beliau mengalami kerosakan di kedua-dua bahagian kereta iaitu di depan dan belakang. Manakala sebuah lagi di depan hanya mengalami sedikit kerosakan, belakang kerata terkena dan mengakibatkan bonet tercabut sedikit.

Apa yang saya belajar dari kejadian kemalangan ini adalah, rupanya kereta yang melanggar iaitu kereta saya yang di belakang sekali dipersalahkan dari segi undang-undang jalan raya kerana dikatakan melanggar dan menyebabkan berlaku kemalangan. Maka saman dikeluarkan  sebanyak RM300 dan diberi tempoh 2 bulan untuk dilakukan pembayaran. Namun masih ada rayuan di mana saya hanya boleh membayar RM150 sahaja iaitu separuh apabila membuat rayuan di kaunter nanti.

Allah datangkan ujian dan Ia datangkan juga jalan penyelesaian untuk kita, diberi akal untuk kita fikir dan dapatkan orang yang boleh membantu kita di saat gentir. Walau agak terkilan yang orang terdekat dengan kita, suami sendiri pun pada ketika itu tidaklah kisah mana akan kereta kita yang kemek di bahagian depan, tak peduli pun atau ambil berat untuk tengok keadaan kereta sama ada masih OK atau sangat teruk. Apa pun tiada apa yang perlu disalahkan kerana banyak lagi perkara lain yang harus difikirkan dan hidup perlu juga diteruskan.

Saya hubungi rakan yang juga baru lepas kemalangan dan mungkin dia ada pengalaman bagaimana untuk claim insurans bagi membaiki kereta kiranya 3 buah sekaligus. Setelah diberi nama dan no orang yang mudah dan boleh tolong dalam hal ini, urusan seterusnya berjalan.

Saya buat laporan di balai polis Kajang dan memang orang tersebut siapkan semuanya, Saya tak perlu banyak risau dan cuma berdoa dan berharap semoga ianya selesai dengan segera dan elok. Ya siapa pun tak mahu berlaku kemalangan dan hilang kenderaan seketika kerana terpaksa tahan di bengkel untuk operasi membaiki dan membetulkan semula apa yang rosak.

Maklumlah saya ini orangnya yang banyak urusan untuk ke hulu hilir, makanya jika tiada kereta, patahlah kaki ini untuk lakukan urusan bisnes sampingan dan urusan harian yang lain. Terpaksa meminta bantuan orang terdekat, suami, adik dan kawan sekerja untuk pergi dan balik kerja. Kiranya merempit lah beberapa hari sementara kereta siap dibaiki. Nak pinjam motor mereka tak dapat kerana mereka sendiri tak harap yang saya boleh bawa walaupun saya ada lesen, kerana mereka risau saya yang dah lama tak menunggang motor. Jadi nak ke mana-mana agak terhad dan hiduplah saya seperti orang patah kaki selama beberapa hari itu.

Dipendekkan cerita, saat saya menulis entri ini, kereta saya sudah siap dibaiki dan khabarnya sudah boleh keluar dari 'wad' esoknya. Semoga bertemu kembali wahai kereta dan semoga  dapat berkhidmat dengan baik kepada tuan mu.

Sekian dulu.

Saya akan sambung semula cerita mengenai bagaimana cara mudah untuk claim insurans bagi rujukan.

Sila hubungi saya seperti di bawah bagi anda yang ingin membeli sebarang produk jualan saya,
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog Utama : wanrokiah.blogspot.com
Blog DCL : http://sihatdancantikdengandcl.blogspot.my/
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Kedaionlinecikroki
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini: 
Akademi
Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah

Thursday, 11 August 2016

Pelanggan DCL : Terima Kasih

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah yang tidak terucap saya hadratkan pada Ilahi kerana sambutan yang menggalakkan dari pelanggan saya. Siap janji nak order setiap bulan dengan kita kerana terbaik dan berkesannya produk Nucell ini. Siap buat  perbandingan dengan supplemen lain yang harga berlipat kali ganda dari Nucell, tetapi tidak berkesan pada dirinya. Akhirnya kembali menggunakan produk Nucell. Pelanggan ini dari tahun 2009 sudah menggunakan Nucell dan produk DCL yang lain. Cuma lama terputus dan kini ingin kembali.

Apa yang seronok sebagai peniaga adalah terima maklum balas yang baik sebegini dan siap puji produk jualan kita dengan tindakan pantas kita menerima order/pesanan dan poskan segera sehingga sampai segera pada mereka.

Nucell terbaik, hubungi 010-9336935 untuk dapatkannya

Terima kasih Pos laju, sampai segera 


Bagi anda di luar sana yang masih ingin mencari dan mencuba untuk gunakan produk DCL,
boleh hubuni kita ya.
Nak cantik, Nak sihat mestilah laburkan sedikit perbelanjaan untuk melabur. Daripada kita terpaksa habiskan pelbagai jenis belanja yang lain untuk perubatan.

Sila hubungi saya seperti di bawah bagi anda yang ingin membeli sebarang produk jualan saya,
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog DCL : http://sihatdancantikdengandcl.blogspot.my/
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah


Monday, 8 August 2016

Iklankan Perniagaan Anda di sini

Assalamualaikum w.b.t,


Sejak akhir-akhir ini, ramai pula yang nak tumpang iklan pada blog/page dan laman fb saya. Tetapi bila diletak syarat @ pakej berbayar, ya lah mana ada yang percuma di dunia ini, zaman semua berbayar. Mana ada orang yang nak berniaga secara percuma, dan tak semena-mena bila diletak pakej berbayar, ada yang bertindak mendiamkan diri seolah tak jadi dan ada juga yang serius nak buat. Jadi, kita teruskan sahaja dengan mereka yang benar-benar mahu dan perlukan bantuan dari kita.

Jadi saya buka peluang ini untuk anda semua jika anda ada perniagaan untuk diiklankan kerana saya tahu ramai di kalangan rakan-rakan saya juga bukan sekadar makan gaji malah ada pelbagai bisnes di luar waktu kerja atas alasan minat, perlu dan kehendak. Jika anda ada dan berminat untuk iklankan pada blog saya. Saya hanya kenakan pakej sewa iklan RM10/bulan. Murah bukan?

Hanya sewa RM10 sahaja untuk iklan anda, sekeping gambar iklan anda siap anda punya profil seperti nombor telefon dan nama untuk dihubungi.

Iklan tersebut akan kekal pada bahagian kanan blog saya selama sebulan (seperti gambar di bawah) dan jika anda ingin teruskan lagi pada bulan berikutnya, anda juga akan dikenakan RM10 saja lagi.

Gambaran iklan anda nanti akan berada di belah kanan blog ini
Ada piliha kedua iaitu bayaran sebayak RM20 dikenakan jika anda mahu jadikan iklan tersebut sebagai 1 entri di dalam blog ini dan ia akan kekal selama 1 bulan di sini, selepas 1 bulan jika anda masih ingin sambung beriklan maka bayaran akan dikenakan RM20 lagi dan seterusnya. Jika anda tidak mahu teruskan, maka cukup sebulan sahaja iklan tersebut akan berada di entri blog ini, ia akan dipadamkan serta merta selepas sebulan ia bersiaran.

Tapi ada pakej ketiga yang mana jika anda ingin jadikan 1 entri pada blog ini dan kekalkan ia sampai bila-bila bersama penerangan yang anda mahu letakkan bersama, saya akan caj RM40 sahaja per entri. Dan bonusnya, saya akan sentiasa kongsikan iklan dalam entri tersebut ke laman sosial yang saya ada.

Terpulang kepada anda untuk memilih yang mana satu atau jika mahu, ambil kedua-duanya sekali iaitu pelbagaikan cara supaya prospek anda di luar sana mudah dan cepat capai apa yang merka mahu melalui iklan ini.

Kita bersama membantu sesama kita yang memang ingin dan perlu akan peluang ini.

Sekian dulu.

Sila hubungi saya seperti di bawah bagi anda yang ingin membeli sebarang produk jualan saya,
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog DCL : http://sihatdancantikdengandcl.blogspot.my/
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah

Wednesday, 3 August 2016

Mini Katalog Tupperware

Assalamualaikum w.b.t,

Jom kita tengok dan cuci mata dengan mini katalog sempena bulan Ogos iaitu bulan kemerdekaan. Ada produk yang sesuai sempena Bulan merdeka. Dan ada juga produk baru yang belum pernah keluar di katalog Malaysia sebelum ini.

 Yang paling penting, semua item  dalam katalog ini adalah offer. Promosi harga kurang, malah lebih nilai sebab ada yang anda dapat percuma saja.

Smart Saver Purple : 10 pcs
Be Smart with Smart Saver

Harga Asal : RM 448.30
Harga Offer :RM279.80



Paling hot : Army Pouch (Handolier 1.5L)

Twist & Pour

OT Merdeka & Mug Merdeka : Clearance Price, Grab it Fast!!



Sila hubungi saya seperti di bawah bagi anda yang ingin membeli sebarang produk jualan saya,
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog DCL : http://sihatdancantikdengandcl.blogspot.my/
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah


Mini Katalog tupperware : Ogos 2016

Assalamualaikum w.b.t,

Jom kita tengok dan cuci mata dengan mini katalog sempena bulan Ogos iaitu bulan kemerdekaan. Ada produk yang sesuai sempena Bulan merdeka. Dan ada juga produk baru yang belum pernah keluar di katalog Malaysia sebelum ini
 Yang paling penting, semua item  dalam katalog ini adalah offer. Promosi harga kurang, malah lebih nilai sebab ada yang anda dapat percuma saja.

Smart Saver Purple : 10 pcs
Be Smart with Smart Saver

Harga Asal : RM 448.30
Harga Offer :RM279.80



Paling hot : Army Pouch (Handolier 1.5L)

Twist & Pour

OT Merdeka & Mug Merdeka : Clearance Price, Grab it Fast!!



Sila hubungi saya seperti di bawah bagi anda yang ingin membeli sebarang produk jualan saya,
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog DCL : http://sihatdancantikdengandcl.blogspot.my/
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah


Tuesday, 2 August 2016

Botol Air Tupperware : Twist and Pour 1.1Liter

Assalamualaikum w.b.t,




Botol Air Tupperware
[Twist & Pour]

Ada color Hijau dan Biru
Beli 2 untuk lebih jimat

Apa yang best?
Tangkai yang boleh ubahsuai ikut keperluan kita
Tangkai yang mudah untuk kita guna
Boleh dijadikan pemegang semasa nak bawanya

Dapatkan hari ini
 Jika nak dapatkan dengan harga berbaloi, rajinkan diri beli dengan kami
010-9336935