Assalamualaikum w.b.t,
Apa kabar semua pembaca, kita di zaman PKP, disebabkan pandemik covid19, harap sihatlah semuanya ya.
Bagaimana dengan puasa kalian ya, semua Okay.
Di bawah adalah gambar sup Tulang yang cikroki masak dan sudah tentulah kita nak kongsikan resepi cara buat, siapa di kalangan pembaca yang dah miliki periuk noxxa yang ohsem sangat tu?
Sebab apa ohsem, sebab saya sendiri dah guna pakai dan nampak sangat beza jika rebus tulang secara periuk biasa yang makan masa berjam jam malah hampir separuh hari. Tapi dengan Noxxa selama 45minit sudah siap dengan hidangan daging serta tulang yang empuk, silap silap daging terburai dari tulang dan mudah dimakan. Sukanya kan,
Sebab itu cikroki suka jika anda tahu kelebihan periuk noxxa dan cuba miliki. Setiap kali saya masak pakai noxxa, saya doakan semua kawan-kawan saya, surirumah atau yang bekerja harus dan mampu miliki satu periuk noxxa paling kurang di rumah masing-masing. Mudah sangat kalau para pembaca sekalian nak tahu.
Baiklah, gambar selingan sayur goreng kubis dengan udang dan bebola ikan, nak habiskan stok dalam peti, ini pun mudah pakai noxxa sebab noxxa ada fungsi untuk menggoreng (stir fry)
![]() |
Menggiurkan, betul? sapa minat, sukalah ni |
![]() |
Sup tulang kesukaan Encik Suami |
![]() |
Ini urat keting, mencabar uols nak masak |
![]() |
Bila dah nak masak, masukkan potongan kentang |
![]() |
Terus tumis dalam periuk noxxa-stir fry mode |
Cara Buat Sup Tulang mudah gaya cikroki
ofcoz kita nak tulang lembut dan sedap di. Akan
No comments:
Post a Comment