Jumlah Pengunjung

Cari di sini

iklan

Wednesday, 6 April 2022

SUMBER BAIK PROTEIN

 Assalamualaikum w.b.t,


Apa yang Menjadikan Pengambilan Protein Sangat Penting?

Protein ialah blok binaan untuk banyak fungsi tubuh. Ia bukan hanya teras sel dan otot kita tetapi juga sebahagian daripada rambut dan kuku kita!Kekurangan protein boleh memberi kesan buruk kepada kesihatan seseorang. Kesannya termasuk sistem imun tubuh yang terganggu, edema (kulit bengkak dan sembap), kuku & rambut rapuh dan boleh meningkatkan keterukan jangkitan.

Kementerian Kesihatan Malaysia mengesyorkan anda mengikuti formula ringkas ini:

1g x Berat Badan (kg) = Jumlah protein yang anda perlukan dalam sehari


Penuhi Pagi Anda dengan Protein

Sarapan adalah bahagian penting dalam hari anda. Ini membekalkan bahan bakar yang diperlukan oleh tubuh anda untuk menempuhi cabaran sehari-hari. Makan diet yang seimbang memastikan tubuh anda mendapat kalori yang diperlukan untuk berfungsi dengan cekap tanpa bergantung pada kalori kosong.

Apa itu kalori kosong? Secara ringkasnya – makanan yang membekalkan sedikit atau tiada nilai pemakanan. Ini bermaksud – ya, betul tekaan anda – makanan rapu dan makanan yang sangat diproses. Walaupun karbohidrat juga penting untuk membekalkan tenaga kepada tubuh anda, kekurangan karbohidrat ialah ditukar menjadi gula apabila tidak digunakan sepenuhnya.

Jadi, daripada mencapai bungkusan nasi lemak atau mi goreng pada waktu pagi, mengapa tidak mencuba sarapan yang kaya dengan protein?

Lebih baik lagi – mengapa tidak minum protein sahaja? Ini sangat berguna bagi mereka yang tiada masa untuk bersusah payah menyediakan sajian pagi yang sihat dan berkhasiat.Minuman suplemen atau minuman kocak protein memberikan penyelesaian yang mudah disediakan, pada bila-bila masa untuk membekalkan tenaga kepada tubuh anda dengan cara yang betul. Mengambil minuman protein pada waktu pagi:

  • Menjadi asas sistem imun yang lebih kuat
  • Merangsang metabolisme anda
  • Mengurangkan rasa lapar sepanjang hari
  • Membantu menyembuh, menjana semula, & membina otot apabila digandingkan dengan senaman yang kerap dan diet seimbang
  • Membantu membina antibodi supaya tubuh boleh melindungi dirinya daripada bahan-bahan berbahaya


  Mulakan Hari Anda dengan Betul dengan Kuasa Protein!

  Ambil satu sajian Minuman Protein Soya Nutrilite untuk menambahkan sentuhan perisa yang hebat dalam sajian anda! Suplemen protein berasaskan soya bukan GMO ini tersedia dalam perisa Beri Campuran, Teh Hijau, Asli dan Coklat untuk memenuhi semua tunas rasa.

  Setiap perisa memberi anda protein berkualiti tinggi dan 9 asid amino perlu. Ia juga rendah lemak dan kolesterol. Bancuhkan dalam segelas air atau minuman kegemaran anda untuk menjadikan pagi anda lebih istimewa.

  Nutrilite Soy Protein serving guidelines Malay


  Bersedia untuk Vaksin

  Mempersiapkan diri untuk suntikan vaksin anda? Tiada yang lebih baik daripada memainkan peranan anda dan #KekalSelamat tetapi jangan lupa untuk bersedia dari segi fizikal dan juga mental!

  1. Makan sebelum janji temu anda! Memastikan perut anda berisi akan memberikan tubuh anda sumber yang diperlukannya untuk memastikan sistem imun tubuh anda kuat.
  2. Kekal terhidrat! Minum banyak air dan cecair yang kaya dengan elektrolit akan memastikan sel-sel anda berada dalam keadaan isotonik yang optimum.
  3. Pilih makanan antiradang. Satu kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa mengekalkan pengambilan makanan antiradang yang sihat boleh mengurangkan risiko COVID-19 dan juga menguatkan keimunan tubuh anda. Salah satu makanan berkhasiat itu ialah kunyit. Tidak suka rasanya? Cubalah Nutrilite Botanical Beverage Mix Acerola With Licorice And Turmeric sebagai gantinya!

  Nutrilite KawKaw bundle

  Berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang kepentingan merangsang keimunan anda? 

  boleh hubungi wan rokiah untuk info lanjut Wasap.my/6010-936935/protein. 

  No comments:

  Post a Comment