Jumlah Pengunjung

Cari di sini

iklan

Thursday, 21 July 2022

Produk Amway Mahal

 Assalamualaikum semua,

Nak buka cerita sikit, lebih tepat, nak buka kedai.

Lama tertutup ya, tanpa entri baru. Jom baca jom πŸ‘‡

MENGAPA PRODUK AMWAY MAHAL? 


Ramai haters Amway pertikai produk keluaran Amway nih semua mahal-mahal. Kawan-kawan, barang baik memang mahal. Produk Amway semua jenis esklusif dan terpilih di antara yang terbaik. Korang mesti nak tahu kenapa barangnya mahal kan? 


MAHAL TAPI MENJIMATKAN (PENGGUNAAN)


Sbg contoh: Harga Deodorant & Anti Perspirant Roll harganya rm36. Biasanya cikroki panggil ubat ketiak. Memang mahal tapi dari segi penggunaan memang menjimatkan. Tenyeh 3x kat ketiak boleh tahan 48 jam setiap kali penggunaan. Kalau cikroki pakai boleh tahan 4-5 bulan. 


MAHAL TAPI BERKUALITI (BAHAN)


Yang ini cikroki mungkin tak perlu terang panjang lebar. Umum semua mengetahui produk Amway semuanya adalah terbaik. Head To Toe. Masih mengguna pakai contoh deodaran. Deodaran nih tergolong dalam salah satu Kategori Dandanan Diri iaitu Penjagaan Badan yang menghalus dan melindungi kulit (Protect +). Bahan yang digunapakai adalah daripada bahan semula jadi iaitu White Tea (anti-oksida), Mineral , Ekstrak Bilberry (Vit C+ antioksida). 

Dan lagi, botol deodaran tu pun diperbuat 100% daripada bahan guna semula (recycle) bagi mengurangkan penggunaan bahan plastic yang mudah tercemar. 

End Up  Selamat dan gunakan Tanpa Was-Was!

Wow…amazing.. haha. Kalau cikroki cakap cara pembuatan yang diperbuat 100% daripada tenaga angin sebagai ganti tenaga elektrik tentu korang cakap cikroki tipu kan. So, biarlah hal nih cikroki biarkan diri anda diselubungi misteriii..


MAHAL TAPI … tak ade tapi tapi lagi. Kalau cikroki bagi 10 pun belum tentu ada yang percaya. Hihi .. 


Moral of the story, please buy one and feel it yourself. Itu lah yang terbaik.

Sabun madu, ubat ketiak roll on deodorant, vitamin nutrilite, CB Plus, bio c Plus, green T plus, baby oil, ubat Gigi glister, spray mulut glister, mouthwash glister, toothpaste kids, bedak allano, lecithin E, syampu rambut satinique.



















wasap.my/60109336935/nakbeliprodukamway

wasap.my/wasap.my/60109336935/nakbeliprodukamway

wasap.my/60109336935/nakbeliprodukamway





Wednesday, 6 April 2022

SUMBER BAIK PROTEIN

 Assalamualaikum w.b.t,


Apa yang Menjadikan Pengambilan Protein Sangat Penting?

Protein ialah blok binaan untuk banyak fungsi tubuh. Ia bukan hanya teras sel dan otot kita tetapi juga sebahagian daripada rambut dan kuku kita!



Kekurangan protein boleh memberi kesan buruk kepada kesihatan seseorang. Kesannya termasuk sistem imun tubuh yang terganggu, edema (kulit bengkak dan sembap), kuku & rambut rapuh dan boleh meningkatkan keterukan jangkitan.

Kementerian Kesihatan Malaysia mengesyorkan anda mengikuti formula ringkas ini:

1g x Berat Badan (kg) = Jumlah protein yang anda perlukan dalam sehari


Penuhi Pagi Anda dengan Protein

Sarapan adalah bahagian penting dalam hari anda. Ini membekalkan bahan bakar yang diperlukan oleh tubuh anda untuk menempuhi cabaran sehari-hari. Makan diet yang seimbang memastikan tubuh anda mendapat kalori yang diperlukan untuk berfungsi dengan cekap tanpa bergantung pada kalori kosong.

Apa itu kalori kosong? Secara ringkasnya – makanan yang membekalkan sedikit atau tiada nilai pemakanan. Ini bermaksud – ya, betul tekaan anda – makanan rapu dan makanan yang sangat diproses. Walaupun karbohidrat juga penting untuk membekalkan tenaga kepada tubuh anda, kekurangan karbohidrat ialah ditukar menjadi gula apabila tidak digunakan sepenuhnya.

Jadi, daripada mencapai bungkusan nasi lemak atau mi goreng pada waktu pagi, mengapa tidak mencuba sarapan yang kaya dengan protein?

Lebih baik lagi – mengapa tidak minum protein sahaja? Ini sangat berguna bagi mereka yang tiada masa untuk bersusah payah menyediakan sajian pagi yang sihat dan berkhasiat.



Minuman suplemen atau minuman kocak protein memberikan penyelesaian yang mudah disediakan, pada bila-bila masa untuk membekalkan tenaga kepada tubuh anda dengan cara yang betul. Mengambil minuman protein pada waktu pagi:

    • Menjadi asas sistem imun yang lebih kuat
    • Merangsang metabolisme anda
    • Mengurangkan rasa lapar sepanjang hari
    • Membantu menyembuh, menjana semula, & membina otot apabila digandingkan dengan senaman yang kerap dan diet seimbang
    • Membantu membina antibodi supaya tubuh boleh melindungi dirinya daripada bahan-bahan berbahaya


    Mulakan Hari Anda dengan Betul dengan Kuasa Protein!

    Ambil satu sajian Minuman Protein Soya Nutrilite untuk menambahkan sentuhan perisa yang hebat dalam sajian anda! Suplemen protein berasaskan soya bukan GMO ini tersedia dalam perisa Beri Campuran, Teh Hijau, Asli dan Coklat untuk memenuhi semua tunas rasa.

    Setiap perisa memberi anda protein berkualiti tinggi dan 9 asid amino perlu. Ia juga rendah lemak dan kolesterol. Bancuhkan dalam segelas air atau minuman kegemaran anda untuk menjadikan pagi anda lebih istimewa.

    Nutrilite Soy Protein serving guidelines Malay


    Bersedia untuk Vaksin

    Mempersiapkan diri untuk suntikan vaksin anda? Tiada yang lebih baik daripada memainkan peranan anda dan #KekalSelamat tetapi jangan lupa untuk bersedia dari segi fizikal dan juga mental!

    1. Makan sebelum janji temu anda! Memastikan perut anda berisi akan memberikan tubuh anda sumber yang diperlukannya untuk memastikan sistem imun tubuh anda kuat.
    2. Kekal terhidrat! Minum banyak air dan cecair yang kaya dengan elektrolit akan memastikan sel-sel anda berada dalam keadaan isotonik yang optimum.
    3. Pilih makanan antiradang. Satu kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa mengekalkan pengambilan makanan antiradang yang sihat boleh mengurangkan risiko COVID-19 dan juga menguatkan keimunan tubuh anda. Salah satu makanan berkhasiat itu ialah kunyit. Tidak suka rasanya? Cubalah Nutrilite Botanical Beverage Mix Acerola With Licorice And Turmeric sebagai gantinya!

    Nutrilite KawKaw bundle

    Berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang kepentingan merangsang keimunan anda? 

    boleh hubungi wan rokiah untuk info lanjut Wasap.my/6010-936935/protein. 

    Sunday, 2 January 2022

    Spageti Carbonara Goreng Kesukaan anak

     Assalamualaikum w.b.t,

    Kadang Kala tak perlu pun beriya nak masak untuk makan sedap, kadang yang simple (ringkas) Itulah yang menjadi kesukaan anak anak.


    Jadi cikroki masak spageti carbonara goreng, panggil goreng sebab tak berkuah, buat kuah kering kali ini.


    Caranya mudah saja, lebih kurang sama saja dengan buat yang berkuah.

    Cincang bawang putih seperti biasa, panaskan kuah dan tambah spageti yang dah direbus lebih awal.

    Siapppp.

    Tambah nutrisi dengan gummy DHA untuk anak-anak



    Sunday, 29 August 2021

    Resepi Sup Tulang gaya Cikroki

     Assalamualaikum w.b.t,

    Apa kabar semua pembaca, kita di zaman PKP, disebabkan pandemik covid19, harap sihatlah semuanya ya. 

    Bagaimana dengan puasa kalian ya, semua Okay.

    Di bawah adalah gambar sup Tulang yang cikroki masak dan sudah tentulah kita nak kongsikan resepi cara buat, siapa di kalangan pembaca yang dah miliki periuk noxxa yang ohsem sangat tu?

    Sebab apa ohsem, sebab saya sendiri dah guna pakai dan nampak sangat beza jika rebus tulang secara periuk biasa yang makan masa berjam jam malah hampir separuh hari. Tapi dengan Noxxa selama 45minit sudah siap dengan hidangan daging serta tulang yang empuk, silap silap daging terburai dari tulang dan mudah dimakan. Sukanya kan,

    Sebab itu cikroki suka jika anda tahu kelebihan periuk noxxa dan cuba miliki. Setiap kali saya masak pakai noxxa, saya doakan semua kawan-kawan saya, surirumah atau yang bekerja harus dan mampu miliki satu periuk noxxa paling kurang di rumah masing-masing. Mudah sangat kalau para pembaca sekalian nak tahu.

    Baiklah, gambar selingan sayur goreng kubis dengan udang dan bebola ikan, nak habiskan stok dalam peti, ini pun mudah pakai noxxa sebab noxxa ada fungsi untuk menggoreng (stir fry)


    Menggiurkan, betul? sapa minat, sukalah ni

    Sup tulang kesukaan Encik Suami
    Ini urat keting, mencabar uols nak masak

    Bila dah nak masak, masukkan potongan kentang

    Terus tumis dalam periuk noxxa-stir fry mode


    Cara Buat Sup Tulang mudah gaya cikroki

    ofcoz kita nak tulang lembut dan sedap di. Akan

    Elak Covid dengan Tingkatkan Imuniti

     Assalamualaikum w.b.t



    Bonda Prof Muhaya bercakap tentang imuniti, katanya hanya 2 cara untuk meningkatkan imun badan


    1-makanlah suplemen

    2- cegah stress


    sebab kata beliau, ini cara yang paling berkesan untuk elak dijangkiti covid-19, tambah beliau lagi doktor dulu tersilap ajar bagitau tak boleh makan suplemen

    Hanya makanan alami sahaja yang kita makan sehari hari takkan cukup untuk lindungi dan jaga badan kita


    Kawan kawan jangan la masih takut nak makan supplemen terutamanya yang organik macam Nutrilite brand


    Peliknya makan supplemen takut tapi tak takut makan process food, instant food


    Bonda merayu rayu suruh ambik supplemen

    jangan la masih kata tak perlu

    itu je cara nak tingkatkan imuniti daripada mudah kena jangkitan, sebab kata beliau yang makan supplemen susah nak kene covid berbanding yang tak makan, bukan takkan kena tapi payah nak kena, kalau dah terkena pun simptom nya tahap 1,2 saja


    Jadi kita ikhtiar, Allah jaga kita

    Sunday, 1 August 2021

    Protein dan Kolagen : Testimoni Diri Sendiri dan Sahabat

     Assalamualaikum  w.b.t,

    Dah lama nak kemaskini testimoni sendiri dan sahabat yang dah makan dan minum produk nutrilite protein dan vitamin untuk kulit. Sebab kita dah duk amal kolagen dan protein dari Nutrilite. 

    Disertakan juga testimoni anak team yang dah minum protein dan kolagen. 

    Boleh lihat gambar gambar testimoni sebenar. 


    Diri sendiri


    Anak team di Kajang


    Leader di Kuala Pilah




    Sedikit info untuk protein beri 


    Bio c plus ni vitamin organik 


    Bila dah ada kesan yang dapat, kita diminta untuk ceritakan pengalaman sendiri dan jadikan testimoni untuk semua ahli dalam kumpulan. Kita cerita apa yang kita amal, tiada tokok tambah, ia sama seperti mana yang kita duk amal. Kalau anda pun mahu, boleh cuba cari kita untuk tunjuk ajar dan konsultasi. 

    Alhamdulillah antara produk duk amal



    Perawat Udara untuk Covid19

     Assalamualaikum w.b.t,

    Rasa selesa dan lapang bila bernafas

    Kata covid19 fighter stage ke4πŸ’ͺπŸ‘πŸ‘

    Kalau sape ingat arwah tuan guru Haron Din juga pernah gunakan sky besar sebab ada masalah pernafasan, jantung ada masalah

    Uols, kalau Kita diberi pilihan nak sihat atau nak simpan duit, mana satukah Kita pilih?

    Kalau tak tahu, uols Cuba bertanya orang yang pernah sakit, perit nyaπŸ˜”



    Tadi cikroki jumpa Leader Kita kat Line production

    Peritnya dia kata kena covid, dia takmau kena lagi dah

    Kita saja usik dia, akak tak perlu takut, akak tak kan kena lagi dalam masa 3 Bulan ini

    Geleng kepala dia takmau kena dah. Serik πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™


    Kalau anda rasa perlu consult untuk pilih perawat dan penulen udara, boleh hubungi saya ya. 


    Wan Rokiah 

    010-9336935

    Wednesday, 9 June 2021

    Cekodok Kentang Mudah Dan Sedap

     Assalamualaikum w.b.t,

    Benda mudah cam gini pun kadang jadi susah jika tak reti nak buat kan. Siapa setuju dengan saya, boleh komen kat bawah.


    Masa buat ini, memang dah niatnak kasi kawan-kawan anak makan sekali, sebab tu terus bancuh banyak. Kebetulan ada baki 2 ketul kentang yang Encik Suami dah kupaskan untuk dimasuk ke dalam sup tulang paginya. Maka untuk tak buang saja, jadi kita masukkan dalam cekodok. Jadilah cekodok kentang mudah dan sedap.

    mula ingat nak goreng sikit saja

    Sekali goreng habis semua terus lah

    Resipinya simple saja. 
    Gandum 2 cawan (lebih sikit pun OK)
    Air lebih dari 2 cawan, kita agak-agak saja bancuhan nya
    Kentang 2 biji dipotong dadu
    Bawang holland setengah biji juga dipotong dadu
    Garam 1 sudu kecil
    Gula dalam 5sudu besar (nak manis lagi boleh tambah, nak kurang manis, kurangkan lah)
    sedikit soda bikarbonat

    Cara buat:
    Bancuh semua dalam bekas, gaul sebati
    Biar seketika bagi adunan rehat dulu 
    Panaskan minyak (pakai minyak baru ya)
    Goreng lah ikut saiz yang nak

    Tips:
    Saya pakai 2 sudu semasa mengoreng
    1 untuk cedok, 1 untuk bentukkan cekodok semasa nak curah kan ia dalam kuali
    kerja jadi mudah, cekodok terbentuk elok
    Tapi kali ini dia jadi ikut suka dia sebab adunan agak cair dari biasa

    Tapi masa dah siap, alhamdulillah sedap sebab ranggup di luar tetapi moist di dalam, ketika gigit kentang, rasa manis kentang dan kerangupan nya.
    Cubalah wahai pembaca semua.

    Kalau dah cuba, boleh lah kongsikan di komen ya.

    1 pesanan ringkas:
    Setiap hari, fikirkan apa kita boleh beri manfaat pada diri sendiri dan orang lain.


    Wednesday, 24 March 2021

    Lempeng Kesukaan Anak

    Assalamualaikum w.b.t, 


    Bila lama tak layan selera anak-anak, bila ada masa dan ketika memang akan turutkan apa yang mereka suka. 


     Lempeng macam macam kata Ammar

    Saja buat kecik kecik dan pelbagai bentuk sebagai tarikan anak anak makan


    Ammar makan sekeping cukup tapi saiz besar, siap suh tabur gula sekeliling pinggan, turuti jer

    Dia kata nak satu memang satu jela dia makan.


    Setiap hari sepanjang cuti duk rumah memang dia anak yang paling awal bangun tidur

    Kalau mood ok, suruh ajer dia wat apa dia akan buat

    Hari ini dia tolong mama cedok pasir dan tanah dalam longkang tepi rumah

    Dapat separuh baldi, kita tuang kat pangkal pokok pokok yang ada

    Bila hujan lebat, memang penuh pasir dan tanah dalam longkang

    Tak korek kasi clear kan banjir pula kang


    Tunggu si Amin bangun, nak bagi makan lempeng dan telur rebus

    Semalam jam 3 lebih dia tidur, dah mula balik perangai tidur lewat




    Bisnes yang Bertahan Era Covid19

     Assalamualaikum w.b.t,


    Salam kasih sayang, salam apa khabar semua ya





    Alhamdulillah berada di syarikat yang betul

    Syukur Allah ya syakur


    Inilah biz networking yang sebenar

    Anda masih mencari cari haluan

    Inilah dia tujuannya

    Mari pm tepi untuk tau lebih lanjut

    Jika anda benar benar berminat

    Sunday, 10 January 2021

    Vitamin Organik pilihan ramai

     Assalamualaikum w. b. t,


    Vitamin awak ju al mahal lah


    Hebat pilihan vitamin Nutrilite 



    Vitamin mahalkah atau mindset kita terlalu murahπŸ˜…

    Kalau sakit akan lebih perlu belanja yang lebih besarπŸ™„


    Kenapa vitamin kat farmasi atau drug store lebih murah, sanggup beli kat sana sebab ia campuran sintetikπŸ™„

    Vitamin kita sepenuhnya organik😊


    Macam uols cubalah kalau amek bio c plus tu, uols bia kat luar, akan jadi kehitaman😒

    Cuba amek vitamin sintetik dan biarkan kat luar😁

    Biar kena udara luar, cuba tengok bezanya

    Konpem macam kebal gitu je rupanya 


    Uols nak pilih yang penuh pengawet, pewarna dan perasa tambahan atau nak yang sepenuhnya asli

    Tepuk dada tanya ilmu ❤️πŸ™


    Satu tips lagiπŸ’ͺ

    Cuba potong 2 ke 3 ke, nak potong lapan pon ikut suka mung

    Pastu uols tengok dalam dia, kalau vitamin bio c plus kita ke vitamin nutrilite lain pun sama luaran dan dalaman macam sebijik orang Amway, tak fake punya, dalam dan luar serupa 😍

    Tapi cuba pulak kat vitamin sintetik dari farmasi, potong gak dan tengok beza luar dan dalam, biasa warna luar terang sebab nak tarik menarik kedebom, ada beza gais😏


    Jadilah prosumer yang bijak

    Sekarang offer untuk pakai produk harga ahli hanya RM 20 saja untuk setahun diskaun

    Pakai sampai habis semua 700,800produk yang ada

    Kalau bijak, sesilap boleh FREE saja tanpa perlu bayar RM 20, nak tau

    Haruslah consult dengan cikroki ya

    010-9336935 

    πŸ’•πŸ’ͺ❤️

    Masak Lebih Mudah dengan Air Fryer

     Assalamualaikum w.b.t,


    Mak mak tahulah kalau petang je mesti sibuk nak siapkan juadah makan malam sekeluarga.

    Nak berkejar ambil anak-anak di sekolah lagi

    Nak siapkan anak-anak kecil mandi dan suap makan lagi

    Mujurlah ada #gadgetbestformummies

    philips air fryer twin turbo star


    Sangat sangat membantu 



    πŸ‘‰ Mudah nak bakar ayam, sekor pun muat tau, nak bakar ikan, daging pun boleh

    πŸ‘‰ Tak payah pakai minyak untuk menggoreng.. Bolehlah sediakan menu sihat

    πŸ‘‰ Yang penting mudah untuk digunakan.. Anak-anak pun boleh goreng 🍟 sendiri.. Nugget sendiri

    πŸ‘‰ Dapur tak sepah ngan minyak.. Best kan.. Warna air fryer pun cun melecun sangat


    Nak pinang tak? boleh hubungi Wan Rokiah 010-9336935


    Saranan saya untuk yang belum miliki Air Fryer pilih lah yang berbaloi, jangan pandang harga saja tetapi tengok sekali kualiti, tahap waranti, safety produk elektrik itu sendiri,  money back guarantee dan paling penting friendly user, juga boleh masak apa saja makanan viral dan kita diberitahu suhu dan masa yang perlu kita setkan, mudah gais. Kalau paling best, ada orang sedia untuk tunjuk ajar bila bila masa kita nak pakai. 

    Tuesday, 5 January 2021

    Promosi Murah Air Fryer dapat Hadiah Percuma

     Assalamualaikum w.b.t,


    Uols yang tengah mencari air fryer marilah roger iols ya.

    Saya nak mudahkan anda yang sedang mencari, kita buat kira sampai jadi ya, sudah tentu anda akan rasa sangat berbaloi bila memilikinya.

    Dah la cantik dipandang, memang jadi penyeri dapur lah.

    Fungsi dan ciri cirinya

    Sangat mengancam dan simple aje
    Siap kuih bingka segera

    Sesuai untuk eat clean tanpa minyak 

    Boleh di jadikan hantaran


    Memang semudah ABC weh




    Memang rata rata yang dah miliki, berpuas hati dan mudahkan kerja memasak mereka. 

    Bagi yang suka eat clean dan nak Kurang kan pengambilan minyak dalam masakan, sangat disaran untuk dapatkan Air fryer murah dengan saya.

    Sebab apa?

    Sangat kecik molek 0.8kg saja kapasiti

    Versatil, pantas dan kompak

    Boleh goreng, bakar, grill, panaskan lauk

    Universal pemegangnya senang handle, senang nak tukar aksesori

    Mudah di bersihkan

    Ready untuk digunakan bila bila masa

    Bawa ke mana mana vacation pun mudah sangat, senang urus gitu 


    Jom saya bantu anda

    Boleh roger saya Wan Rokiah 0109336935. 

    Sekian dulu ya


    Gigi Putih Berseri, Bau Wangi

     Assalamualaikum w.b.t,


    Bangun pagi gosok gigi

    Pakai ubat gigi Glister

    Beli 1 pek boleh guna setiap masa di mana jua!!


    Gais gais


    Bestnya pek Glister Smile a mile ni

    πŸ‘‰ Ada ubat gigi Glister, ada pek mini ubat gigi Glister, berus gigi Glister, penyegar pudina, pembersih mulut antiplaj Glister.. Fuuhhh complete set penjagaan mulut ni πŸ‘„


    πŸ‘‰ Senangnya nak bawa balik kampung ke travel ke, takde dah nak tertinggal ubat gigi ke berus gigi ke.. Yang penting Glister.. Ko hado??


    πŸ‘‰ Semburan penyegar pudina tu serba boleh. Time mengantuk, haaa ko sembur sket atas leher.. Mahu terus melompat terjaga πŸ˜‚πŸ˜‚


    Meh saya nak bagi harga kasih sayang ni...Yang penting Glister gais Glister


    Lelaju wasap link ni πŸ‘‡

    πŸ“² www.wasap.my/0109336935/nakbeliglister


    Semua rangkaian glister


    Paling best bila uols guna dan ajak kawan guna pakai juga, boleh dapat bonus bulanan, dapat income dari usaha Kita mengajak dan membantu.
    Mudah lah, mudah sangat. Ya, semudah itu saja.
    Jom kita bersama- sama berjaya dunia dan akhirat.
    Alhamdulillah



    Monday, 4 January 2021

    Salmon Omega untuk kanak kanak

     Assalamualaikum w.b.t,

    Mak mak


    Mudahnya sekarang bila dah ada gula gula berperisa dengan DHA. Bukan apa... Nak bagi dekat anak-anak pun takdelah rasa bersalah sangat.


    Kanak-kanak sangat perlukan DHA untuk perkembangan otak dan kesihatan mata anak-anak. Maklumlah zaman sekarang asyik tengok gadget je, jadi perlu dapatkan nutrisi yang sihat supaya kesihatan mata pun terjaga! 


    Nak tak saya offer satu produk best iaitu Nutrilite flavoured Gummy dgn DHA


    ✅ Setiap gula gula ada 50DHA

    ✅ Vegetarian

    ✅ Bebas gluten dan gula

    ✅ Tiada pewarna dan perisa tiruan

    ✅ Boleh dikunyah dan perisa oren


    Best kan?


    At least kita tahu kita beri yang terbaik buat anak-anak


    Siapa nak beli untuk beri pada anak-anak meh saya bantu

    πŸ‘‰ www.wasap.my/60109336935/nakbeligulagulaDHA


    Boleh tengok πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡