Cari di sini

iklan

Friday, 28 August 2015

Rajin vs Malas


Assalamualaikum w.b.t,

 
Masa rajin memang akan jadi orang yang sangat rajin

Semua kerja akan dibuat dengan cepat dan segera.

 

Masa malas kena paksa diri buat juga dan kita tidak akan perasan yang kita telah menjadi rajin.

Jadi apa yang perlu dibuat pada saat merasa malas adalah buang saja perasaan itu dan mulakan buat sahaja apa yang terlintas pada fikiran dan apa yang ada di depan mata kita secepatnya.

 Itu saja tips nak kongsi hari ini:
 
Bagi yang berminat nak menyertai saya dalam bisnes Tupperware, boleh mulakan langkah dengan join ahli berdaftar dengan saya. pakej RM319 dan anada akan dapat barangan Tupperware bernilai lebih dari RM600, cepat ya hubungi saya:
 
Pakej yang paling ramai orang pilih sebab sangat JIMAT dan berbaloi
 

 

Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi

Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935




Blog 3 : Bisnes

Facebook : Wan Rokiah

Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki

Fanpages produk DCL: Stokis DCL

Fanpages  Tupperware : Tupperware

 

Sila buat pembayaran ke

Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)

 

 

Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)

melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel

Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:

Nama Penuh,

Alamat Penghantaran,

No telefon,

Item Order dan kuantiti

 

 

Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

 

Jom beriklan di sini : SOHO Directory

Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan

Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki

Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi


Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:

Sms/whatsapp ke : 010-9336935


Facebook : Wan Rokiah

 

Senamrobik itu Menyihatkan


Assalamualaikum wb.t,
 
Antara geng senamrobik kami
 

 Di samping menjaga pemakanan yang sihat sebanyak 80%, kita perlu bersenam lagi 20% untuk kekalkan kesihatan dan stamina badan.
 
Dijemput semua ya yang berdekatan boleh join bersama kita:

Senam robik yang ringkas selama 1 Jam

Jam 8.30 malam hingga 9.30 malam
Coach : Huda
Asst Coach: Kak Laili

Setiap hari Isnin dan Khamis Malam (2 kali Seminggu)

 

Bagi yang tidak dapat hadir malam, boleh datang pada setiap Rabu jam 9 pagi hingga 10 pagi

 

Tempat: Kelab Sihat Gemilang

Alamat: (akan update lagi)

Trade mark : Bangunan Baru belakang PKNS

 

 
Layan lagu dulu
 

Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do

 


Antara bait lagu yang mengiringi sesi aerobik kami.
Sekian dulu, sedikit perkongsian aktiviti yang saya lakukan.
Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware
 
Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
 
 
Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti
 
 
Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.
 
Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah
 
 
 

Wednesday, 26 August 2015

Tupperware Golden Jubilee 50th Annivesary

Assalamualaikum wb.t,


Berakhir sudah sambutan acara tahunan Tupperware dengan kami yang agen jualan dan konsultan kepada produk berjenama dan ternama ini, Dah 50 tahun jenama ini di Malaysia dan Singapura. 2 buah negara kami bertemu seramai 2300, berkumpul di dalam dewan besar Sunway Pyramid Convention Centre hanya satu misi, sama-sama untuk meraikan kejayaan dan saling berkongsi suka duka yang membawa kepada kejayaan, satu impian tetapi pelbagai cata dan usaha.

Bermula dari Sabtu 22hb Ogos 2015, kami sepasukan memakai pakaian hitam, seluar dan baju hitam dengan kepala (tudung bewarna emas), memang masuk tema merdeka sebagai pendekar lah yang berjuang dalam perniagaan Tupperware. Dan tahun ini juga pasukan kami berada di tengah-tengah dewan, depan pentas. Ini antara kebanggaan jika anda join dan daftar sebagai agen melalui kami. Sebab kami adalah Top antara yang lain. Kumpulan kami lah yang paling tertinggi jualan dan komisen bagi setiap bulan dan juga 6 bulan serta setahun untuk bonus. Kumpulan kami diketuai oleh orang yang sangat Berjaya dan menurunkan resepi kejayaan beliau kepada kami.

Jadi jika anda masih terfikir dan mencari hala tuju dalam perniagaan terutama jika anda berminat untuk buat bisnes ini, maka anda telah buat satu keputusan yang tepat untuk join dengan saya. Dalam pasukan kita ada contoh dan turutan barisan yang dah berjaya, kita hanya perlu ikut dan berbuat seperti mereka jika kita benar-benar inginkan kejayaan seperti mereka. Maka jangan membuang masa dan buat keputusan untuk hubungi saya. Saya kan jar dan tunjukkan satu persatu caranya sama seperti mana yang saya juga telah ditunjuk ajar.

Antara gambar-gambar sempna jubilee yang sempat dirakam dan dikongsikan di sini

Sesi demo Juicer, produk baru yang kita boleh cuba dan guna sendiri, saya buat jus nenas, SEDAP

Produk baru yang sangat hebat, click to go yang boleh klik saja dan bawa dengan mudah

Antara kegembiraan kami untuk dikongsi, sangat meriah, sangat seronok tak dapat digambarkan

Sarapan pagi dan makan tengahari disediakan dalam bekas Tupperware semestinya


Sambung semula cerita jubilee;
Pengalaman meninggalkan anak-anak dalam jagaan suami kali ini, Alhamdulillah sangat puas hati dan Allah mudahkan urusan kerana apabila balik rumah, rumah dalam keadaan kemas dan anak-anak dah kekenyangan makan. Suami mainkan peranan, ajak anak-anak sama-sama mengemas rumah, itu nasib baik sebab ada tetamu yang datang ke rumah masa Sabtu itu. Ahad pula balik rumah dalam kepenatan setelah bersesak-sesak dengan ribuan orang untuk dapatkan hadiah kehadiran, rumah masih dalam keadaan terkawal dan di dapur pula ada daging goreng siap dengan kacang buncis dan cili besar merah, sangat berpuashati.

Jadi apa lagi sesi mengenyangkan perut dan berehat-rehat untuk pulihkan semula badan yang kepenatan. Lepas mandi dengan air suam dan mandian citrus dari Nutrimetics yang juga keluaran Tupperware Brands, segar dan boleh sambung buat kerja-kerja persediaan untuk anak-anak ke sekolah dan pakaian kerja kita.

Semangat yang sedang membara hasil dari menghadiri jubilee memang susah nak dipadamkan, apa yang boleh dibuat adalah pindahkan ia segera supaya ia juga membuahkan hasil kejayaan yang memberi kesan yang besar pada kehidupan kita.

Saya berhenti di sini dulu, ada masa nanti saya sambung lagi kisah Jubilee dan kejayaan demi kejayaan yang dirai ya.


Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah




Thursday, 20 August 2015

Buah-Buahan dan Kesihatan

Assalamualaikum w.b.t,

Gambar buahan dan sayuran yang dibeli di pasar malam berdekatan

 
Ada yang suka makan buah dan ada juga yang tidak suka . Ada juga yang memilih makan buah ini tetapi tidak makan buah itu. Mana-mana sajalah. Saya nak bagi fakta dari hasil pembacaan saya akan kisah hidup mereka yang nak diet. Yang mana dia nak kurus atau erti kata lain dia nak kurangkan berat badan tetapi dengan cara memakan buah-buahan saja.

Perlu diingat ya kita bukan lah haiwan yang hanya makan buahan saja tetapi secara lahiriah nya kita adalah manusia yang memerlukan sumber makanan seimbang dari Protein dan karbohidrat yang boleh diperolehi dari Sumber sayuran, nasi, ayam dan daging. Kita tidak boleh bergantung semata-mata kepada buahan dan sayuran sahaja.

Ok beliau tadi yang nak diet hanya dengan buahan adalah cara diet yang salah kerana setelah mengamalkan diet begitu dalam jangka waktu yang lama, beliau disahkan ada penyakit diabetik iaitu kencing manis. Puncanya adalah dari gula berlebihan yang diambil dari buahan. Ya buahan adalah sumber karbohidrat dan glukosa tetapi tidak boleh diambil secara berlebihan.  Berpada-pada sahaja.

Jadi jika nak diet , mestilah jaga pemakanan dengan mengambil makanan seimbang. Biar ada sedikit karbohidrat, ada protein dan sumber mineral lain dari sayuran dan buahan. Yang paling penting jika nak diet adalah mesti ada ilmu. Dan satu lagi nak diingatkan biar ada mentor, supaya senang kita rujuk jika ada berbuat salah .


Gambar di atas adalah buahan dan sayuran yang saya dah siap cuci dengan vege safe pencuci sayuan keluran daripada Tupperware Brands, buah lebih bersih dan warna berkilat sebab dah tiada lagi salutan bahan kimia pada buah dan sayur. Jadi lebih selamat dan yakin untuk dimakan.

Iklan,

Produk yang murah bulan ini:
Snack it yang ada offer sehingga 40%potongan dari harga sebenar.
Jom hubungi saya untuk dapatkan.
Boleh beli satu atau banyak
Paling cantik beli 3 set sebab Nampak serasi dan tersusun untuk hidangan.

 

Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah


Tuesday, 18 August 2015

Bekas Bawang Atau Garlic N All Keeper

Assalamualaikum w.b.t,

Baik kali ini entri promosi dan cerita kebaikan dan kegunaan Bekas Bawang dari Tupperware yang memang terjamin waranti sepanjang hayat. Bekas plastik yang tiada toksik, bebas BPA, selamat untuk barang makanan kita juga untuk manusia itu sendiri.


Garlic N All Keeper


Jom beli bekas bawang dari Tupperware Brands sebab ini adalah keperluan yang harus ada di setiap rumah dan kali ini adalah istimewa kerana anda akan dapat dengan harga lebih murah disertai dengan bekas cili yang dapat secara percuma.
Bekas bawang 3.0L ini adalah item regular yang anda sentiasa boleh beli tetapi kali ini sahaja yang anda boleh dapatkan 2 set dengan harga yang lebih murah dan saiz 5.5L yang juga ada sekali dalam set ini

Harga  1set bekas bawang yang ada 1 biji 3.0L dan 1 biji 5.5L adalah RM165.80
Tapi kali ini jika beli 2 set anda akan dapat HANYA RM265 yang asalnya RM331.60, jimat dan berbaloi-baloi dibeli. Dan jika beli 2 set anda layak dapat bekas cili merah dan kuning 1 set

Kegunaan Bekas Bawang Atau Garlic N All Keeper ini adalah:
* Simpan bawang, segala jenis bawang, putih, merah dan besar
* Simpan Kentang
* Simpan minuman pek 3 in 1 seperti milo, nescafe, nestum dan lain-lain
* Simpan biskut yang dalam pek kecil sangat sesuai untuk kaum ibu yang ada anak-anak kecil seperti saya, Jimat masa anda kerana tak perlu acap kali ke kedai untuk beli makanan seperti biskut atau makanan ringan untuk anak-anak.

Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah




Friday, 14 August 2015

Promosi Kemerdekaan Miracle Refreshing Spray

Assalamualaikum w.b.t


Minyak Kelapa Dara dan Serum

[ Promosi MRS Merdeka : PreOrder dibuka sekarang ]

Promosi MRS kembali lagi sempena ulangtahun ke-2 Miracle Refreshing Scent dan hari kemerdekaan.

Set #promomerdeka mengandungi produk seperti berikut;
♡1 botol MRS 50ml,
♡1 botol 40ml Serum dan
♡1 botol 10ml MRS Trial Pack
💟Anda akan mendapat 1 botol MRS 20ml LIMITED EDITION secara PERCUMA yang bernilai RM19.90! Jimat rm29 lagi!😲😲😲

Promosi istimewa ini bermula pada 15 Ogos hingga 16 September 2015. Apa tunggu lagi...jom preorder sekarang!

Jangan lupa nyatakan pilihan order anda sama ada nak set A atau set B. Kalau tak faham boleh pm kami atau sms/watsap saya 010-933 6935 📲

Details adalah seperti di bawah;
----------------------------------------------------

Set A
1 50ml MRS Elegant
1 40ml Serum
1 20ml Sweet
1 10ml Elegant
1 Clear Make Up Bag
1 Flyers MRS
1 Flyers Serum
Harga Biasa RM 129

Set B
1 50ml MRS Sweet
1 40ml Serum
1 20ml Elegant
1 10ml Sweet
1 Clear Make up Bag
1 Flyers MRS
1 Flyers Serum
Harga Biasa RM 129

Harga PromoMerdeka hanyalah RM 100. Jimat bukan! RM100 je...
Memang jimat dan berbaloi2😉😉😉



5 sebab kenapa MESTI cuba ‪#‎MRScent‬
☆MRS ialah VCO pertama di Malaysia yang berbau wangi, sejuk dan berangin.
☆MRS memberi kelegaan segera di saat anda berasa tidak selesa dengan cuaca panas.
☆MRS mampu merawat migrain dan sakit kepala dengan segera, in sha Allah.
☆MRS diperbuat dari bahan-bahan semulajadi, 100% organik dan sesuai untuk semua peringkat usia.
☆MRS dijadikan sebagai minyak urut beraromaterapi.
Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah