Cari di sini

iklan

Sunday, 30 November 2014

Lucky Draw Winners: Kitchen Essentials

Assalamualaikum w.b.t,

Saya nak kongsi pengalaman saya menghadiri perhimpunan tupperware yang dianjurkan bukan dari organisasi saya namun ia berhampiran dengan tempat tinggal saya dan memang sinilah stokis yang saya selalu datang untuk beli dan ambil stok tupperware.

Kerana hari itu saya bekerja, jadi saya pilih untuk hadirkan diri di Bangi saja walaupun saya ada juga beli barang di stokis Putrajaya. Kerana Putrajaya buat pada jam 12 tengahari tapi sya habis kerja sebab ambil cuti separuh hari kena keluar jam 12.30. Maka malas nak berkejar-kejar dan juga saya nak menghadiri Majlis Naik Rumah Baru bekas majikan lama saya yang sekarang menjadi rakan seakademi saya dalam Akademi Bekerja Dari Rumah dan rakan niaga dalam bisnes online juga beliau dah sah menjadi ahli bawah saya sebagai konsultan Tupperware, Alhamdulillah indahnya silaturahim ini.

Baik, masa saya sampai di stokis dalam jam 2.30, memang saya bajet akan mula lambat kerana sebelum ini diberitahu akan mula majlia Lucky Draw pada jam 2, tapi tekaan saya meleset kerana di saat akhir stokis ini buat keputusan untuk mula jam 3. Maka kami yang dah hadir menunggu dengan sabar. Sambil itu boleh lah snap beberapa gambar sebelum majlis bermula.
 Jom tengok.

Hadiah dibalut dalam hamper kecil untuk bagi ramai yang menang cabutan

Hadiah yang tersusun siap di meja

Susunan hadiah, satu saja Grand
 Memang terlalul ramai yang membeli dan ada cabutan, tetapi yang hadir pada hari ini pun ramai dari biasa majlis perhimpuna. Semua target nak dapatkan hadiah cabutan bertuah. Ada juga nama yang sama naik berkali-kali namun orang tersebut tak hadir. maka kena banyak kali cabut dan cabut.
Audit tengok ada tak cabutan nama kita
Sehingga satu masa tuan punya stokis agak bosan dan buat cara lain, ambil nama siapa yang datang saja dan cabut nama semua yang hadir, sebab itu saya berpeluang juga menang satu hadiah, Alhamdulillah. Tapi dengan syarat yang hadir hari ini memang ada nama untuk cabutan yang banyak-banyak tersebut.
Orang pertama yang namanya naik

Cabutan terakhir yang Grand worth RM500
 Dan saya pula dapat , jeng      jeng     jeng......Akhirnya ada juga rezeki untuk saya yang datang pada hari ini, berbaloi jugalah dirasakan.
B2B yang berharga RM59.80
Tapi saya tawarkan bagi siapa yang nak kan B2B ini saja jual RM20 saja sebiji, bagi siapa yang berkehendak segera hubungi saya ya. Dan harga ini lebih murah dari harga ahli sendiri. Saya tawarkan yang terbaik untuk pembaca blog saya saja. Jadi jangan lupa, hubungi saya Wan Rokiah 010-9336935.

Sekian





Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah

Saturday, 29 November 2014

Bagaimana Nak Rank Up sebagai Director Dalam Tupperware Bisnes

Assalamualaikum w.b.t,

Baik sebagai seorang ahli dalam Tupperware dan juga dipanggil konsultan, jika anda benar-benar nak merasai nikmat dalam bisnes Tupperware ini dan nak dapatkan lebih banyak kelebihan lain berbanding sekadar jadi ahli biasa, anda harus berusaha untuk rank up ke level Director.

Sebenarnya level Director adalah hanyalah pangkat yang kedua, ketiga selepas konsultan.
Pertama kali anda join ahli, anda digelar konsultan,
Dan setelah anda ada orang baru yang mendaftar di bawah anda seramai 2 orang, jadi anda akan naik ke Senior Konsultan. Masa level ini anda sudah layak menikmati komisen dari Tupperware
Selepas itu barulah anda akan naik ke Pangkat Director,

Baik saya cerita satu persatu bagaimana dan apa syaratnya anda nak rank up ke pangkat Director.
Ada 2 syarat sahaja
1) Anda harus ada 15 ahli di bawah anda, tak kira level berapa, janji di bawah anda
2) Anda harus cukup sales (jualan) sebanyak 14K dalam masa dua bulan (tempoh paling lama)

Ada yang dapat sales (jualan) dalam masa sebulan sahaja, maka dalam masa sebulan lah dia bergelar Director.

Dalam Tupperware mudah sebab, syarikat dah tetapkan dan ada borang untuk anda hantar jika anda bersedia untuk menjadi director dan sahut cabaran 2 syarat di atas.  Iaitu dipanggil DIQ, Director in Qualification.

Cara nak rekrut ahli baru:
1) Anda tanya khabar dan ajak orang terdekat anda dulu untuk join sebagai ahli terutama yang minat tupperware, tak semesti minat bisnes. Jika minat bisnes itu bonus untuk anda.
2) Gunakan ahli yang sedia ada di bawah anda untuk buat perkara yang sama dengan anda seperti no 1.
3) Hubungi semula kawan-kawan lama dan ajak mereka join, jika nasib baik ramai yang belum join anda bertuah lah.
4) Cari orang baru melalui online, iklankan di medium online masa kini dan juga boleh secara offline dengan cara edarkan flyer/pamplet dan jumpa orang ramai tak kira di masa dan di mana, janji anda bercerita mengenai tupperware. Ada rezeki anda maka jadilah ahli anda.

Cara nak dapatkan sales:
Sebenarnya bila anda rekrut ahli baru, automatik sales anda akan ada.
Contoh seorang ahli baru yang join dengan pakej RM280, maka sales anda akan ada RM363.90
banyak kan tu.
Jika ahli baru join RM70, kena buat belian RM150 untuk layak tetap ahli sehinggan hujung bulan, maka sales anda juga lebih kurang RM150-RM200.
Cara yang lain boleh usaha sendiri dulu, promosikan produk tupperware dan jual sehingga ada yang beli.



Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah


 

Friday, 28 November 2014

Siapa Suka One Touch Canister Tupperware?

Assalamualaikum w.b.t,

One Touch Canister Blue & Pink Candy Pop [4.3L]
OFFER




One Touch 4 season  [2.0L & 950ml]
OFFER


One Touch set Purple yang sangat cantik dan sentiasa elegant
Dan yang paling best kerana nampak apa isi di dalam, clear dan transparent.



Kelebihan:
1) Senang tutup dan senang untuk buka
dengan hanya satu tekanan di bahagian tengah dah tertutup rapat dan dijamin tiada angin yang masuk, sangat kedap
senang untuk dibuka hanya tarik dan angkat dibahagian tepi dah terbuka
2) Mudah disimpan, masukkan bekas yang kecil ke dalam yang besar (Stack It), sekejap saja sudah tersusun elok.
3) Kegunaan yang pelbagai : boleh isi susu anak, gandum, tepung bagi yang 2 liter dan 3 liter
Bagi yang besar dari itu sangat elok isi keropok atau kerepek yang besar
Juga boleh serasikan warna di dapur untuk isi segala jenis makanan seperti gula, teh, serbuk coklat, kopi dan lain-lain,
Nampak cantik tersusun di dapur anda. 
Apatah lagi yang mempunyai corak yang pelbagai, boleh sekaligus menghias rumah kita.

Sekian dulu.

Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages  Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah


Thursday, 27 November 2014

Sup Perut di Pantai Sabak

Assalamualaikum w.b.t,

Dah berzaman rasanya tak menulis benda santai seperti ini, suka betul bila dapat lari sedikit dari kesibukan rutin harian dan lakukan apa yang kita suka.Saya nak berkongsi sepanjang bercuti selama lebih kurang seminggu sempena cuti deepavali baru-baru ini.

Kami ke pantai Sabak atas ajakan adik kerana nak makan sup perut. lebih tepat maggie sup perut. Ingatkan maggie ketam dan maggie tiram yang terbaru glamor dan mendapat sambutan hangat, rupanya maggie sup perut pun ada juga.

Jadi pada satu petang kami 3 beradik dan bersama anak-anak saya yang 2 orang ke sini untuk menjamu selera. Yang tukang bawa adalah adik lelaki yang pernah datang dengan kawan-kawan makan di sini. Yang tukang belanja pula hehe, adik perempuan saya, Jadi saya? tukang makan saja lah, murah rezeki hari ini.

Adik saya yang perkenalkan tempat ini


Adik yang belanja, semoga murah rezeki sokmo

Kami anak beranak


Ini dia kuetiau sup perut

Ini pula maggie sup perut

Saya dan adik perempuan order kuetiau sup perut dan adik lelaki serta anak saya order maggie sup perut.
Memang banyak sos, cili, kicap dan air lada yang siap sedia berada di atas meja untuk dicampur kedalam sup sebgai penambah rasa, yang paling sedap adalah perahan asam limau, huh sedang menulis cerita ini pun boleh kecur liur teringat kan makanan dan suasana di waktu ini. tak sabar pula nak kembali ke kampung dan ulangi pengalaman ini

Sekian dulu.



Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages Serba Barang: Kedaionlinecikroki
Fanpages produk DCL: Stokis DCL
Fanpages Tupperware : Tupperware

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah