Cari di sini

iklan

Wednesday, 23 July 2014

Masak Rendang Daging Cepat dan Sedap

Assalamualaikum w.b.t,

Saya nak bercerita lagi mengenai periuk atau set barang dapur dari Tupperware Brands.

Perbezaan Masak Rendang Kini Dengan Dulu
Kini: Guna Fryer
Dulu: Kuali biasa

Kebiasaan kita masak rendang memang akan gunakan minyak untuk menumis bahan tumis seperti bawang dan bahan lain, dan air untuk lembutkan daging,
Namun,
Dengan menggunakan Fryer dari Tupperware tidak perlu gunakan minyak dan air, makanan sihat tanpa minyak.

Kebiasaan kita akan guna masa yang lama untuk memasak rendang daging, lebih kurang 2 jam dan akan perlu sentiasa mengacau daging dalam kuali untuk elakkan daging hangit dan melekat di kuali.

Namun,
Dengan menggunakan Fryer dari Tupperware hanya 30 minit siap rendang daging.


Saya kongsikan gambar semasa saya buat parti tupperware di rumah ahli baru yang join iaitu rakan lama di tempat kerja, Tengok di mana-mana pun boleh masak rendang dengan fryer tupperware.

Ini cikgu lida kita yang merupakan upline kepada saya dan banyak menunjuk ajar untuk sesi begini.

 Gambar rendang yang siap dimasak dan sedia untuk di masukkan dalam tupperware dan dibawa balik kerana bulan puasa, kita tak boleh rasa semasa majlis berlangsung.


Ini pula gambar semasa saya jalankan parti tupperware secara berseorangan dengan guru-guru Taska anak saya yang berhampiran rumah.  Lepas siap masak rendang, kami terus makan bersama nasi himpit yang siap sedia dimasak oleh guru Taska tersebut. Beraya kami di malam hari dengan rendang dan nasi himpit. Habis licin. Sedap tak terkira.


Sekian dulu perkongsian kali ini untuk memperkenalkan periuk dari tupperware yang ada 5 set dan fryer ini adalah salah satu darinya.  Setiap rumah, harus ada fryer ini untuk mudahkan sesi memasak dan jimatkan masa dan sumber gas.


Untuk dapatkan set dapur dari tupperware, boleh hubungi saya.
 Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah

Monday, 21 July 2014

Dengan Vege Safe Sayuran dan Buahan Selamat Dimakan

Assalamualaikum w.b.t,

Dijemput untk mengetahui sedikit info yang saya nak kongsikan, biar sudah berkali-kali namun saya tak jemu ceritakan perkara ini, biarpun ia perkara yang sama. Kerana niat saya tidak lain dan tidak bukan memang untuk  tanam kesedaran dalam diri kita sebagai wanita, sebagai ibu untuk terus menjaga kesihatan anak-anak, kesihatan keluarga dan juga masyarakat am nya.

Selagi saya belum berjaya, selagi itu saya rasa saya amat perlu titik beratkan perkara ini kerana saya sudah pun tahu dan saya ingin anda semua pun tahu.

Kebaikan Vege Safe pada sayur dan buahan kita adalah ia mencuci dengan bersih segala kekotoran yang kita nampak dan juga yang kita tak nampak seperti kesan racun pestisid ke atas sayuran tersebut. Hasilnya memang selamat di makan.

Boleh tengok perbezaan anggur didalam gambar di bawah.
Anggur sebelah kiri dibasuh dengan air paip biasa manakala anggur sebelah kanan dibasuh dengan air paip yang dicampur dengan 2-3 titik Vege safe. Memang nampak beza nya.
Jadi basuhlah buahan dan sayuran dengan Vege safe dulu sebelum dimasak dan dimakan.



Sebotol vegesafe RM34, murah sebab tahan lama, seminggu sekali guna untuk basuh sayuran dan buahan yang dibeli, pastu simpan dalam peti guna bekas tupperware #ventsmart .Boleh terus guna untuk dimasak apabila sampai masa untuk masak dan makan.
Ingat, hanya guna 2-3 titik saja sekali guna. Jimat bukan?

Gambar di bawah juga menunjukkan perbezaan kehijauan sayur brokoli selepas dibasuh dengan Vege safe dan dibasuh dengan air paip biasa.



Kandungan bahan Vege safe pula adalah organik sepenuhnya tanpa ada bahan kimia, itulah yang istimewa nya produk ini, keluaran tupperware.

Boleh beli satu botol hari ini, RM34, postage rm6. Jadi Total RM40



Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah

Saturday, 19 July 2014

CERITA CHOPPER TUPPERWARE

Assalamualaikum w.b.t,

Dah lama saya nak bercerita mengenai chopper yang kini telah menjadi sebagai alat dapur yang paling saya sayang kerana memudahkan kerja saya dan merapatkan hubungan saya dengan anak sulung lelaki. Walau baru berusia 4 tahun namun Amirul Hakim sudah pandai dan rajin menolong mama memasak di dapur. Jadi sekarang kerja-kerja untuk kisar bawang, cili atau buah-buahan serta bahan lain seperti daun pandan, tomato dan sebagainya menjadi tugas rutin Amirul hakim

Setiap kali nak mula memasak, saya akan sediakan bahan untuk kisar dan Amirul Hakim akan gunakan turbo Chopper dari Tupperware dan kisarkan semua bahan tersebut hingga hancur.

Ini saya nak cerita bagaimana yang saya boleh beli turbo chopper ini walaupun harga nya mahal juga lah walaupun beli dengan harga ahli masih 3 angka juga.
Ini sebab dah dua kali buat parti tetapi orang atas lupa bawa chopper ini. Jadi itu yang menambahkan semangat saya untuk dapatkan nya. Rupanya sangat bagus dan elok menggunakan chopper ini kerana jimat masa dan elektrik. Sekali boleh tarik macam itu saja pun dah hancur bawang dan bahan tumis. Sekarang memang setiap hari saya menggunakan chopper ini
Tambah-tambah di bulan puasa memang setiap hari memasak dan menggunakan chopper ini.

Gambar di bawah pula adalah saya lakukan sesi demo turbo chopper semasa rehat di tempat kerja. Biasa bulan puasa memang ramai rakan sekerja menghabiskan waktu rehat untuk tidur dan rehatkan badan dengan baring di surau. Namun kadang-kadang kita tukar dan buat aktiviti berfaedah dengan kongsikan kebaikan produk. Apalagi jika bukan turbo chopper.

Mari kita saksikan.


Saya menggunakan daun pandan untuk sesi demo hari ini, memang hancur lumat dikerjakan oleh mereka menggunakan turbo chopper. Ada beberapa rakan yang sanggup menjadi model dan cuba jaya produk ini. Lepas cuba, sila beli ya, memang seronok kan.

Bawah pula gambar bawang yang saya masak dan ada model sekali Amirul Hakim yang selalu tolong mama memasak di dapur. Dulu masa guna lesung batu pun dia dah rajin tolong tumbuk dan sekarang kerjanya menjadi makin mudah dengan menggunakan turbo chopper ini. Saya masak lemak ketam, permintaan anak saa, Amirul Hakim.


Ini lah gambar chopper nya. Kecil molek tetapi sangat berkuasa, sesuai untuk kegunaan rumah dan boleh dibawa untuk travel, senang.


Gambar daun pandan yang belum dikisar, harus potong dulu kecil-kecil, sama seperti bawang, harus potong kecil-kecil untuk mengelakkan mata chopper tersekat.

Selepas diputar dan ditarik tali chopper ini oleh pencuba yang sukarela, akhirnya


inilah hasil yang diperolehi. memang hancur dikerjakan. Boleh lah digunakan untuk memasak kuih cara manis atau pelbagai kuih yang lain, sangat sesuai bulan puasa begini.



Sekian dulu dari saya
Jangan lupa jika teringin nak dapatkan chopper ini, boleh lah hubungi saya. Harga pasaran chopper ini RM135. Jika tak silap saya tahun lepas RM129 sahaja harga dia. Jangan sampai melambung naik lagi dan masa itu baru anda nak beli, rugi tau.


Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah


Thursday, 17 July 2014

Hamper Tupperware nak bagi FREE

Assalamualaikum w.b.t,

Saya nak tunjuk bekas plastik yang mahal yang saya beli sebab ia bukan bekas biasa yang boleh dibeli di mana-mana kedai sekita kita tetapi ia adalah bekas plastik berjenama tupperware yang sudah ramai sedia tahu tiada toksik, tiada bahan kimia dan jangka hayat produknya adalah seumur hidup. Dah rosak pun masih boleh tukar dengan yang baru mengikut syarat yang ditetapkan.

Jadi tak ada apa jika kita nak kata Tupperware mahal, bekas plastik biasa murah. Ya murah tetapi jika rosak memang tak ada boleh tukar ganti yang baru secara PERCUMA. Berlainan dengan tupperware. memang boleh secara Percuma sahaja. Dan dah sah sah produk tupperware terjamin tahan lama sebab kualiti dia sangat tinggi.  Ini mengikut pengalaman saya sendiri kerana saya dulu pun hanya guna bekas plastik biasa yang dibeli di Kedai RM2, nama saja kedai RM2 tapi bekas plastik besar kat sana belas-belas ringgit juga buka semua pun RM2.

Baik, jom layan gambar yang saya nak kongsikan di sini.


Cawan kecil molek berwarna warni

Digabungkan dengan bekas promosi kini dalam katalog Julai 2014, cun melecun

Dibungkus dalam hamper nampak lagi menarik


Inilah hasilnya bungkus hamper tak sampai 10 minit


Menarik kan?
Itu belum tambah reben yang merah menyala atau pink lembut untuk bagi naik seri lagi. Hari ini akan cari reben itu dan tampal.

Ini memang niat saya untuk bagi percuma kepada mereka yang mana dah ahli bawah saya dan dapat cari ahli baru yang lain dalam masa seminggu
Atau
saya boleh juga bagi percuma pada anda di luar sana yang teringin nak join ahli dengan saya.
Atau
saya boleh gunakan untuk hadiah lucky draw semasa majlis tupperware yang saya anjurkan
Malah
Pelbagai cara lagi
Yang penting memang nak kasi FREE untuk anda yang berminat dan sanggup sahut cabaran saya.


Peluang terbuka luas, yang penting usaha terlebih dahulu,
Bila sudah ada target yang kita nak capai, jalan nampka lagi mudah. Belajar pula cara nak dapatkannya.

Ingat sebarang kerja yang kita lakukan jika berseorangan ia akan susah dan kadang kita tak nampak caranya. Namun apabila sesuatu kerja kita lakukan secara berkumpulan dan ikut tips yang orang lebih dahulu dan telah berjaya lakukan, maka ia akan menjadi mudah.

Memang jika kita tawakan hadiah begini ia namapak sperti keduniaan yang memberi penghargaan sementara. Tetapi kebanyakkan manusia bekerja untuk benda dan hanya sedikit bekerja untuk pahala sebab apa, sebab benda boleh dilihat dengan mata kasar sedangkan pahala, hanya Allah S.W.T yang tahu besar atau kecil yang kita dapat. tapi sebaik-baik usaha dan kerja kita niat kerana Allah, kita lakukan kerana Dia dan mudah-mudahan kita akan mendapat pahala serta keberkatan di situ.

Sekian dulu.



Untuk pembelian setiap produk jualan saya, boleh hubungi
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog 3 : Bisnes
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Stokis DCL

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357 (Wan Rokiah bt Wan Mohd Nor)


Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan kanan blog ini.

Jom beriklan di sini : SOHO Directory
Baca terma iklan di sini : Syarat pengiklanan
Jom beli barangan keperluan semasa anda di sini : Kedaionlinecikroki
Jom beli kelengkapan parti harijadi di sini : Party Solution
Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah di sini:
Akademi

Untuk yang berminat mendaftar belajar asas blog dan fanpage, hubungi melalui:
Sms/whatsapp ke : 010-9336935
Facebook : Wan Rokiah