Cari di sini

iklan

Saturday, 31 August 2013

Khasiat Pati Delima Gulsan

Assalamualaikum w.b.t,

Kali ini saya ingin bercerita mengenai Khasiat Pati Delima Gulsan sempena promosi yang masih berlangsung sehingga 4september 2013.

Cepat bagi anda yang berminat sila order secepat mungkin, sebelum tarikh tutup promosi.

Terus kepada khasiat pati delima..


Buah delima atau nama saintifiknya Punica granatum mempunyai pelbagai keistimewaan, selain dari sedap dimakan, ia juga mempunyai kebaikan dari segi kesihatan. Khasiatnya tinggi kaya dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin C, kalsium dan forsforus. Ia juga sejenis penawar kerana kandungan antioksidan yang tinggi bagi penyakit jantung, cepat tua dan barah.Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun lalu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran).



Sumber : Google

Pati Delima Gulsan Pekat Penuh Khasiat! 100% perahan buah delima tulen, mengandung khasiat semulajadi utk menjaga kesihatan tubuh badan secara menyeluruh dan berupaya merawat pelbagai jenis penyakit.




-Menguatkan daya tahan tubuh untuk melawan serangan penyakit
-Melancarkan peredaran darah
-Mengeluarkan angin dan asid dalam badan anda (boleh mencegah penyakit gastrik dan juga kanser usus)
-Melancarkan proses penghadaman makanan, melancarkan kerja-kerja mengepam darah untuk keperluan sel-sel badan kita
-Menyingkirkan lemak berlebihan dan juga boleh melangsingkan badan
-Membakar kalori dengan cepat, meningkatkan tenaga dan juga dapat memulihkan keletihan
-Membuang asid urik di dalam sendi untuk meredakan penyakit Gout
-Mengelakkan rasa mual (ketika hamil), melega masalah pening kepala
-Menegangkan payudara, membentuk perut dan punggung yang lebih kemas…In shaa Allah…

-Dikenali sebagai “Viagra Semulajadi” iaitu dapat meningkatkan tenaga seksual secara semulajadi
-Memelihara kada keseimbangan hormon semasa haid (untuk mengelakkan senggugut)
-Merapatkan rahim dan juga menyuburkan rahim
-Mencuci darah kotor dan mencantikkan kulit muka dari dalam
-Awet muda
-Menurunkan paras glukosa dalam darah, membantu pesakit kencing manis
-Menghapuskan kahak dan meredakan batuk
-Mencegah berlakunya serangan angin ahmar bagi golongan warga tua & dapat juga mengurangkan risiko penyakit jantung
-Pengambilan pati delima ini dapat menambahkan kegebuan kulit bayi anda, di samping membantu tumbesaran janin.
-Membantu mencerdaskan minda dan daya ingatan kanak-kanak dan pelajar sekolah
-Kandungan antioksidan (Polifenol) dan vitamin C yang tinggi mampu melindungi sel-sel tubuh kita daripada rosak dan boleh meredakan ketegangan urat saraf
-Khasiat pati delima juga mampu merawat cirit-birit, mengurangkan panas di dalam badan dan juga demam, membunuh cacing di dalam usus, memutihkan kulit, mengurangkan tekanan darah tinggi, melancarkan fungsi buah pinggang, menambah darah, mengekalkan kesihatan dan juga fungsi mata.
Berminat??? Boleh hubungi
 
Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog : wanrokiah.blogspot.com
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Kedaionlinecikroki

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357

Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Friday, 30 August 2013

Sejadah Kompas

Alhamdulillah.....


Sungguh tak sangka daripada hanya belajar blog dan fanpages saya dapatkan rasakan perniagaan atau bisnes saya makin hari makin bertambah dengan pelbagai jenis barang dan produk, memang sangat seronok dan rasa amat bahagia apabila bukan saja dapat menambah pendapatan sendiri tetapi juga menambah nilai hidup orang lain.

Caranya dengan penuhi permintaan mereka yang memerlukan.
Memudahkan aktiviti orang di sekeliling. Contohnya, produk terbaru jualan kedai saya adalah sejadah kompas.

Sejadah kompas..hanya kecil bila dilipat



Kegunaan:
- Sebagai Sejadah Untuk Sembahyang.
- Mengenalpasti Arah Kiblat.
- Digunakan Untuk Travel, Camping dan Sebagainya..
- Boleh juga digunakan untuk persediaan Sembahyang Jumaat.

Kelebihan:
- Mudah Dibawa.
- Pocket Size.
- Senang dibasuh.
- Bersaiz kecil yang membolehkan disimpan dimana2 seperti:
> Di dalam kereta, motor dan sebagainya.
> Poket.
> Beg Harian.

Spesifikasi:
-100% Polyester Material
-Size: 100 cm x 60 cm (option)
-Berat:94gram
-Waterproof
-Colour: Maroon, Hijau, Hitam, Biru
-Terdapat pemberat di setiap bucu sejadah bagi mengelakkan sejadah terbang ditiup angin.

Pakej:
1x sejadah
1x kompas
1x beg
1x buku panduan penggunaan serta bearing bagi mencari kiblat negara-negara lain

Berminat???
Boleh hubungi saya untuk pre order...

Harga seunit adalah RM15 postage RM5(SM) RM10(SS) 


Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog : wanrokiah.blogspot.com
Facebook : Wan Rokiah
Fanpages: Kedaionlinecikroki

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357

Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.

Thursday, 29 August 2013

Iklan Vs Pembekal Terbaik

Assalamualaikum w.b.t

Sedikit perkongsian untuk pagi ini.

 Iklan yang paling baik lawan dengan pembekal yang paling cepat menjawab pertanyaan pembeli atau bakal pembeli adalah merupakan pilihan kepada ramai pembeli atau pelanggan.

Hari ini juga saya telah banyak hubungi pembekal yang membuat iklan di laman-laman sosial kerana mencari satu produk yang paling murah dan berbaloi dengan perkhidmatan yang diberikan. Kita tidak perlu keluar duit pun untuk bertanya. Maka disini, siapa yang paling awal membalas dengan harga paling murah akan dibeli.

Seperti saya sendiri, bila berminat dengan sesuatu produk dan rasa sangat perlu akan produk tersebut bila mana dah tahu khasiat dan kebaikan untuk diri dan orang sekeliling. Saya akan cuba untuk mendapatkannya dari pembekal yang menawarkan harga paling MURAH, CEPAT dan MESRA pelanggan.

Jadi dari sini, saya belajar cara dan kehendak pelanggan di luar sana. Jika saya adalah pembekal, maka saya perlu cepat respon atau bertindak balas dengan setiap pertanyaan yang bakal pembeli ajukan. Memang setiap penanya tidak semestinya akan terus menjadi pembeli atau pelanggan akan produk kita, tetapi dari sini, mana tahu kita akan menjadikan ia sebagai satu landasan untuk mereka mencari dan balik semula kepada kita untuk membeli sebarang produk dari kita.

Itu saja tips yang rasanya nak dikongsikan. Iklan yang baik dan menarik lawan Pembekal yang mesra dan cepat respon.


Sekian.

Wednesday, 28 August 2013

Testimoni Kelas Asas Blog & Fanpage

Assalamualaikum w.b.t,


Di sini saya ingin berkongsi pengalaman belajar secara online bersama guru online Pn.Zaila Mohamad iaitu guru kepada kelas asas blog dan fanpage.

Sepanjang bermula dari 4hb June 2013 sehingga sekarang saya masih berguru kepada beliau, walaupun dikira sudah lulus dan melepasi tahap boleh ajar orang lain (ni perasan sendiri), saya masih bertanya dan rujuk secara terus kepada beliau.

 Ini kerana dalam masa ini walau kita dikatakan sudah boleh melepasi tahap pandai berblog tetapi dalam masa yang sama ada sahaja masalah yang timbul atau perkara yang kita tidak biasa jumpa sebelum ini. Apa yang best, atau terbaik boleh terus tanya, 24 jam anytime (bila-bila masa sahaja) walau pun cikgu masih ada komitmen lain contohnya dengan komitmen dengan anak-anak, tugas surirumah, dan tugas guru yang bukan kita seorang sahaja pelajarnya tetapi ramai. Dalam masa yang sama, Cikgu masih boleh update apa saja yang beliau boleh, contohnya berblogging, berfacebooking dan yang lain-laing king...Pendek kata komitmen beliau sebagai cikgu kepada saya adalah sangat baik. Saya amat suka.

Antara Kebaikan & keburukan belajar di kelas ini:
Kebaikan:
1) Silibus yang diberi adalah langkah demi langkah, boleh rujuk e-book.
2) Kita dimasukkan dalam group atau kumpulan yang sama-sama belajar
3) Tambah silaturahim walau tidak pernah bersua dengan pelajar lain tapi kita masih boleh berkomunikasi dan bertukar idea
4) Masa bertanya adalah 24jam/7hari seminggu pada bila-bila saja
5) Apa-apa sahaja kemuskilan boleh ditanya bukan sahaja mengenai kelas blog dan fanpages tetapi juga mengenai selok belok perniagaan online.
6) Cikgu amat ramah, boleh berborak segala hal...ada masa pula cikgu luangkan dan menaip untuk jawab segalanya
7) Semangat yang diberi menjadikan kita tidak mudah jatuh 
8) Cikgu yang amat tegas dan tidak mudah berdolak dalih
9) Sebarang masalah dengan pelangan boleh dikongsikan, cikgu sedia mendengar dan memberi pendapat yang baik berdasarkan pengalaman beliau yang bertahun dalam bidang ini.
10) Yang paling menarik, produk niaga diberi dan kita dapat komisen, tak perlu keluar modal dalaman

Alhamdulillah yuran belajar yang saya bayar semasa permulaan dulu sudah lama terbayar

Keburukan :
Dalam banyak ada kebaikan pasti ada juga keburukan yang boleh diperbaiki
1) setakat ni satu sahaja yang saja nampak...contoh nota yang diberi dalam group boleh diperbaiki dengan sediakan dokumen bergambar seperti aliran langkah bergambar (standard picture procedure) supaya yang benar-benar tidak pandai IT boleh rujuk, ini mungkin bagi yang mahu buat e-book belajar asas blog boleh jadikan entri di dalam blog dan suatu hari nanti boleh jual kepada pembaca di luar sana yangberminat.

Cadangan supaya menaiktaraf kelas 
1) Lebih kepada memperbaiki keburukan kelas yang sudah dinyatakan di atas. 
2) Nota yang berada di dalam group boleh didokumenkan dan tukar tajuk, buat langkah demi langkah


 Maklumat kelas & guru online

Anda  boleh rujuk di tepi kanan blog ini..Pengasas kepada Kelas asas dan blog cikgu yang mengajar saya iaitu. Blog tersayang.


Ingin  sama-sama belajar kelas asas blog??? Boleh hubungi secara terus cikgu atau boleh hubungi saya.

Blog bukan sahaja bertujuan untuk berniaga tetapi banyak perkara lain yang kita boleh kongsikan, contohnya ilmu yang berguna untuk orang lain. jadikan hidup orang lain lebih bermakna. Ingat, ilmu tidak akan pernah mati walaupun setelah kita mati.

Pesanan saya:
Bagi anda yang berminat, baik terus mendaftar..jangan tunggu dan fikir banyak kali sebab yuran belajar semakin naik...mengikut keadaan semasa. 

"Jangan tunggu lama-lama"
 Ceriakan diri anda dan jadikan hidup anda lebih bermakna.

Keletah Masak Si Anak

Assalamualaikum w.b.t,

Seperti yang dijanjikan sebelum ini, semalam rasanya. Hari ini saya kongsikan keletah anak saya yang mana sangat suka memasak. Harapnya sikap atau kerajinan ini berterusan sehingga besar lah. Senang kerja mama dan bakal isteri nya nanti. Ecece..lama lagi nak bercerita tentang bakal isteri, anak saya baru 3 tahun 8 bulan.

Saksikan dahulu gambar-gambar anakku sayang.

Gambar-gambar di bawah adalah sesi dia nak goreng Nugget 2 ketul. Ini kerja makcu (adik bongsu saya) yang ajar dia masak.

Mirul nak menggoreng ni

Senyum dulu sikit, nampak gigi yang tiada tu

Hah..ni nampak sodek ni??

Muka cuak pulak..naper ni?

Tengok ini taktik yang betul untuk menggoreng


Ini pula gambar semasa anakku sayang sedang tolong mama panaskan kuah kacang untuk dimakan dengan nasi himpit. Bangun awal pagi tu...

Sambil mengacau, mama suruh dia ucap La ilaha illallah..suka dia..boleh la sebut dalam pelat dia.





Sekian sahaja entri kali ini. Semoga ini boleh dijadikan kenangan untuk kami sepanjang zaman kanak-kanak  bernama Amirul Hakim yang juga anakku ini. Juga sebagai sesi pengajaran untuk dia membesar menjadi manusia yang berguna.

Diharapkan juga boleh dijadikan panduan untukkaum ibu di luar sana supaya jangan sekat minat anak. Biarkan sambil pantau dari dekat. Ajar apa sahaja yang baik selagi mampu.





Promosi Pati Delima Gulsan sempena Minggu Kemerdekaan........

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah, sekarang saya tengah jalan kan promosi untuk Pati Delima Gulsan.
Dengan mengambil kesempatan di minggu kemerdekaan ini, marilah bersama membeli 3 botol pati delima dan dapatkan secara percuma madu al-shifa...
 Promosi berlangsung bermula hari ini 28 Ogos hingga 4 september 2013.



Ramai yang tahu akan khasiat delima dan madu..Malah sebagai muslim, dalam kitab Al-Quran kita pun ada menyebut tentang kebaikan delima, maka apa lah salahnya kita ni membeli 3 botol dan jadikan minuman harian kita.

Kesan yang sangat baik yang saya sendiri suka dan telah dapat adalah jarang dikunjungi penyakit batuk. Alhamdulillah, kesannya amat baik. Untuk pengetahuan semua, saya ini salah seorang yang mudah dan berpengalaman dengan penyakit tonsil iaitu sakit tekak, bengkak pada bahagian dalam tekak.

Bagi anda yang telah mencuba dan ingin tambah stok di rumah atau bagi mereka yang baru nak mencuba, boleh hubungi saya. Dapatkan harga yang sangat istimewa dengan like fanpages saya atau hubungi saya melalui mana-mana cara seperti di bawah.


Sila sms/whatsapp ke : 010-9336935
Blog : wanrokiah.blogspot.com
Facebook : Wan Rokiah

Sila buat pembayaran ke
Akaun Maybank : 1122 6908 0045
Akaun Bank Rakyat : 2208 0606 1357

Sila sertakan bukti pembayaran (masa, tarikh, jumlah dan jenis bank)
melalui SMS/Whatsapp/Inbox Facebook/Emel
Maklumat tersebut hendaklah dinyatakan seperti di bawah:
Nama Penuh,
Alamat Penghantaran,
No telefon,
Item Order dan kuantiti


Atau boleh isikan pada BORANG PESANAN di ruangan bawah blog ini.